Vydělával jsem 80 milionů dolarů, máma na mě nikdy pyšná nebyla, líčil Matthew Perry

Zesnulý herec Matthew Perry, známý jako Chandler ze slavného seriálu Přátelé, ve své knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, která vyšla pouhý rok před jeho smrtí, odhalil řadu intimností ze svého soukromí. Promluvil mimo jiné o matce a otci. Kdo mu byl v nejtěžších chvílích oporou?

Perryho vychovávala matka, neboť jeho otec rodinu opustil. Když se stal světově slavným hercem a točil jeden film za druhým, maminka dělala jako by nic. Nikdy mu neřekla, jak moc je na něj hrdá. „Co že jsem jí to chtěl vždycky povědět tou malou show Přátelé a všemi těmi dalšími filmy? V zásadě jsem to dělal, abych získal její pozornost. A přesto ona je tou jedinou, jejíž pozornost jsem si díky Přátelům nezískal. Občas se zmiňovala, ale nikdy se nedmula pýchou nad tím, co její synek dokázal,“ popsal ve své knize.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umělý vývod? Výkaly jsem měl až za ušima, popisoval před smrtí Matthew Perry

Vychovávat ho nebylo snadné

Nezlobil se na ni, líto mu to ale bylo. „Myslím, že patrně neexistoval způsob, jakým by na mě mohla být pyšná tolik, kolik jsem potřeboval. A pokud chcete obviňovat své rodiče za špatné věci, musíte jim také dát body za ty dobré. Kdyby má matka nebyla má matka, nikdy bych Chandlera nehrál. Kdyby má matka nebyla má matka, nikdy bych nevydělával těch 80 milionů dolarů,“ líčil herec.

Zároveň uznal, že ani s ním to maminka neměla lehké. „Podstatné je, že jsem v patnácti letech opustil svou matku, stejně jako ji předtím opustil můj otec. Nebylo to snadné mě vychovávat. A máma se snažila se, jak nejlíp mohla,“ prozradil upřímně.

Matka s ním v nemocničním pokoji strávila pět měsíců

Když mu před pěti lety kvůli nadměrnému užívání opiátů prasklo střevo, dva týdny byl v kómatu a lékaři jeho nejbližším oznámili, že má jen dvouprocentní šanci na přežití, právě maminka mu byla největší oporou. „Než jsem se probral z kómatu, strávila se mnou v nemocničním pokoji pět měsíců,“ přiblížil Perry. Jeho život vyhasl 28. října ve věku 54 let, asistentka ho našla mrtvého v jeho domě ve vířivce, kde se utopil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak probíhalo poslední rozloučení s Matthewem Perrym

Tagy: