Yvetta Kornová udělala svatbou terno. Její muž je bývalý novinář, knihu mu křtil Miloš Zeman

Herečka Yvetta Kornová, sestra zpěváka Jiřího Korna se o víkendu podruhé vdala a zbavila se slavného příjmení Kornová. Zatímco její životní osud je poměrně známý, o jejím muži Josefovi Petrů se toho příliš neví. Za sebou má přitom bohatou minulost.

Yvetta Kornová, která byla hvězdou filmů Přijela k nám pouť, Housata nebo Šest medvědů s Cibulkou, opět září štěstím. O víkendu řekla ano svému dlouholetému partnerovi Josefovi Petrů. Sympatický muž má za sebou poměrně bohatou historii. Jedná se o novináře, spisovatele, a dokonce i příležitostného herce. Objevil se například ve filmech Vrať se do hrobu! nebo Kluci z hor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Yvetta Kornová exkluzivně o své svatbě: Šaty si pořizovala v sekáči, manžela měla za obludu

„Od roku 1990 jsem pracoval jako novinář, žurnalistickou stáž jsem absolvoval v USA. Následně jsem čtyři roky pracoval jako parlamentní zpravodaj pro televizi a na přelomu století jako komentátor jednoho deníku. Poté jsem působil jako mediální konzultant místopředsedy Poslanecké sněmovny, mluvčí ministra pro místní rozvoj, manažer krizové komunikace ve společnosti Unipetrol nebo mluvčí Spolany Neratovice,“ vyjmenoval redaktorovi CNN Prima NEWS svou pestrou pracovní činnost.

Knihu o Miroslavu Šloufovi mu křtil Miloš Zeman

Napsal i několik knih. Jen namátkou Milý člověk Jan Libíček, Martin Růžek: Příběh českého herce, Obyčejná valašská cérka Jarmila Šuláková nebo Miroslav Šlouf, démon je, kterou křtil někdejší prezident Miloš Zeman. O své dnes už manželce napsal před rokem knihu Yvetta Kornová mezi blázincem a životem.

Z prvního manželství má dceru Kateřinu Annu. Yvetta je jeho druhou ženou. „Ač se Yvetta chtěla podruhé provdat až v sedmdesáti, požádal jsem ji o ruku 27. listopadu 2021 s krátkým veršem a svou fotografií z jednoho roku života, pořízenou v archaickém kočárku na dvoře mého rodného domu v Červeném Kostelci,“ popsal Petrů.

S Yvettou si sice stále vykají, což měnit nehodlají, ale láska, štěstí a spokojenost z nich jenom vyzařují. Herečka ze slavného rodu nyní používá příjmení Yvetta Marie Petrů.

Tagy: