Yvetta Kornová exkluzivně o své svatbě: Šaty si pořizovala v sekáči, manžela měla za obludu

Herečka Yvetta Kornová, sestra zpěváka Jiřího Korna se o víkendu podruhé vdala. Za muže si vzala novináře Josefa Petrů. Novomanželé poskytli redakci CNN Prima NEWS exkluzivní rozhovor, v němž prozradili detaily své svatby, která byla opravdu výjimečná. I po obřadu si spolu stále vykají.

Jak jste se spolu seznámili?
Josef:
Seznámili jsme se v dubnu 1995 v autobuse mezi Náchodem a Červeným Kostelcem. Bylo to krátké, překvapující náhodné setkání a pamatuji si, že hovor jsme vedli o Viktorce z nesmrtelné knížky Babička od Boženy Němcové.

SOUVISEJÍCÍ: Yvetta Kornová se tajně vdala. Za svědka ji šel bezdomovec

Byla to láska na první pohled?
Yvetta:
Ne. Až na tu rozpravu o Viktorce to pro mě bylo setkání s obludou. (smích)

Josef: Pro mne to bylo setkání se ženou, jejíž úsměv prozářil dělnický autobus plný otrávených tváří jedoucích z práce.

Kdy jste se rozhodli, že se vezmete?¨
Yvetta:
Vztah mezi mužem a ženou má mít v každém případě řád. A v tomto smyslu jsme k tomu v uplynulých letech směřovali.

Josef: Ač se Yvetta chtěla podruhé provdat až v sedmdesáti, požádal jsem ji o ruku 27. listopadu 2021 s krátkým veršem a svou fotografií z jednoho roku života, pořízenou v archaickém kočárku na dvoře mého rodného domu v Červeném Kostelci.

Jak probíhaly zásnuby? Bylo to romantické?
Yvetta: 
Šli jsme se v podmračeném listopadovém dni projít do Babiččina údolí, kde jsme se kdysi vzali poprvé za ruku, a tak jsme oslavili zásnubní den.

Jak jste se připravovali na svatbu? Kdo se o co staral,  pomáhal vám někdo vybírat šaty?
Yvetta:
Já neměla šaty, měla jsem kalhoty a veškerou naši svatební garderobu jsme pořizovali s panem Josefem u známých bab ze sekáče v Náchodě, a to od bot až po hlavu. Jediné, co jsem pořídila na zahrádce rodného domu pana Josefa, byla kytička lidově nazývaná nevěstin závoj, kterou jsem si vetkla do klobouku. To víte, na šaty s vlečkou a frak ženicha už to na prahu podzimu života není.

S manželem si stále vykáte, což je v dnešní době poměrně neobvyklé. Nechystáte se to změnit?
Oba:
Ne, nechystáme.

Jak jste si užili svatební den? Dopadlo vše tak, jak jste si vysnili a představovali?
Yvetta:
My jsme si nic nepředstavovali, my se máme rádi, vážíme si jeden druhého a to byl jediný důvod, proč jsme to stvrdili sňatkem.

Josef: Tam někde uvnitř jsme si to užili oba.

Yvetto, vám šel za svědka bezdomovec?
Především jsem to loni v listopadu slíbila televizi Prima v rozhovoru a pak je to bezdomovec, který mi skvěle opravil kolečko, bydlí v „mobilhome“, staví dům pro děti a má černou kočku na komíně.

Jak na vás zapůsobila speciální řeč pana oddávajícího, kterým byl režisér Tomáš Magnusek?
Yvetta: 
Tomáš Magnusek je milá až renesanční osobnost, kterou máme rádi. Má neopakovatelný šarm, řeč měl vymyšlenou přímo pro nás.

Josef: A v neposlední řadě je to člověk s velkou vnitřní moudrostí.

Kolik hostů jste na svatbě měli? Pozvali jste i rodinné příslušníky?
Yvetta:
Byl to úzký okruh našich přátel včetně maminky pana Josefa. Naše děti jsme nepozvali, neboť taková banalita, jako že se dva důchodci berou někde u kapličky s hrachovým polem, by je určitě nezajímala. (úsměv)

Jaká byla svatební hostina? Podávala se tradiční knedlíčková polévka a svíčková?
Yvetta:
Tradiční. Kulaté játrové knedlíčky v hovězí polévce se zeleninou a nudličkami, svíčková na smetaně s knedlíky, šlehačkou a brusinkami. A jako předkrm ze starých časů známá šunková rolka naplněna šlehačkou a křenem.

Josef: Yvetta zapomněla, že den předtím upekla pro všechny drobenkový koláč s černým a červeným rybízem, borůvkami a ostružinami, po kterém se všichni oblizovali až za ušima. Kolorit oběda skvěle doplnil náš přítel, houslový sólista vizovické kapely Fleret Stanislav Bartošík. A na závěr jsme povstali a jako občané hrdí na svou rodnou zemi si zazpívali hymnu i se slovenským dovětkem.

Máte v plánu i svatební cestu?
Yvetta:
Projedeme se lodí po Máchově jezeře, navštívíme Marka Brodského, jestli bude doma, vyšlápnem na Bezděz, pak si odskočíme na Karlštejn za panem režisérem Muchnou.

Josef: V Berouně pozdravíme malířku Viktorku Adamíkovou (jestli nám otevře) a na závěr v Příbrami se pokloníme Antonínu Dvořákovi na Vysoké a pozdravíme dceru Kateřinu se synkem Jáchymkem.

Yvetto, jak se cítíte jako vdaná paní?
Cítím, že je něco stvrzeno, neboť obyčejná slušnost v našem vztahu je trvalá.

Yvetto, jaké je teď vaše příjmení? Svého slavného příjmení Kornová jste se tedy definitivně vzdala?
Ano, vzdala. Jmenuji se Yvetta Marie Petrů.

Yvetto, objevíte se opět díky režisérovi Tomáši Magnuskovi před kamerou?
Hraju v jeho seriálu Společně sami, který se bude zanedlouho vysílat. A jako svatební dar mi pan Magnusek pošeptal do ouška, že mě obsadí do Bastardů číslo pět. Konečně si zahraju s cikány, které mám od dětství ráda.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herečka Eva Burešová oslavila kulaté narozeniny. Přemek Forejt jí připravil velké překvapení

Tagy: