Krajčo z kostela vytvořil popartový chrám. Mezi rozjímáním chystá i další svatbu

Hudebník Richard Krajčo z kostela vytvořil popartový chrám.

Hudebník Richard Krajčo a jeho manželka Karin Krajčo Babinská rekonstruují kostel sv. Petra a Pavla v Chotěvicích na Trutnovsku, kde mají svůj druhý domov. V pořadu Showtime zpěvák prozradil, jak zvelebování chrámu, který více než rok oficiálně vlastní jejich nadace AnděLové, aktuálně vypadá.

„Kompletně se vyměnila dřevěná podlaha, zbavili jsme lavici červotočů, vyrovnala se stará dlaždicová podlaha, udělala se komplet elektřina, nové osvětlení, částečně se vymalovalo,“ jmenoval Krajčo v rozhovoru pro Showtime. O moderní výzdobu se stará nejznámější český popartový umělec Josef Rataj. „Do toho se snažíme restaurovat věci, které tady zůstaly. Myslím, že dohromady to aspoň pro nás s Karin hezky funguje, a snad i na ty lidi. Třeba Ježíš ztvárněný jako Spider-Man nebo jako Superman,“ komentoval dál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Skamene si vybudoval luxusní bydlení. Jeho raritní postel uvidíte už jen ve filmech

V létě konečně chrám otevřeli pro veřejnost, sami však do kostela chodí až po zavírací době. „Naštěstí máme klíč. A jak říkáme, většinou si sedneme do „obýváčku“, kde vznikl takový prostor, kde si buď vezmeme knížku, anebo si tak rozjímáme, modlíme se a přemýšlíme o tom, jak život vlastně žijeme,“ pokračoval Krajčo.

V kostele mají s manželkou i zpovědnici, osobně však hudebník u zpovědi nebyl. „Tak nějak komunikujeme napřímo. Hovory vedu docela často, protože mám docela často pochybnosti a někdy řeším, jak jsem se zachoval, jak bych se třeba měl zachovat pro příště. Člověk by měl mít takový bod, ke kterému směřuje,“ vysvětlil. Osobně Boha považuje za frajera.

„Dobře vypadá, nebo si ho tak alespoň představuji, jako superhrdinu. To mě možná inspirovalo k tomu, když jsem přemýšlel, jak budeme kostel vést, tak aby to byl takový popartový chrám,“ přiznal hudebník. Věřící je Krajčo od puberty, nikdy to ale podle něj nebylo téma do rozhovorů.

„Je pravda, že na rozdíl od Karin nejsem pokřtěný, takže na tom bych chtěl ještě zapracovat. Navíc jsme si říkali, že svatbu – my zrovna máme s Karin šestileté výročí od svatby – takže bychom si ji mohli zopakovat, ale tady u nás v kostele,“ dodal.

Tagy: