Za Slováčkovou exmanželkou létal i „komisař Schimanski“. Byla mu oporou v těžkých chvílích

Bývalá manželka Felixe Slováčka, Renée Wevelsiepová, která v pondělí zemřela ve věku 76 let, nikdy neměla o muže nouzi. Dokonce se o ni údajně zajímal i představitel legendárního německého komisaře Schimanského, Götz George. Herecká hvězda za ní často létala do Senohrab, kde Wevelsiepová vlastnila luxusní vilu, píše deník Aha.

Představitel komisaře Schimanského z krimiseriálu Místo činu se s Wevelsiepovou seznámil v Německu při tenisu, když mu bylo něco málo přes padesát. „Tenis jsme ale nikdy nehráli, místo toho jsme si raději zahráli šachy,“ citoval deník Aha slova bývalé manželky českého hudebníka.

ČTĚTE TAKÉ: Delon miloval české ženy. Dvořil se Havlové i Patrasové. Tu pozval na romantickou večeři

Wevelsiepová nikdy netajila, že ji s Georgem pojil blízký vztah. „Pomáhal mi například se psaním mé knihy, ale často přitom žertoval,“ vzpomínala se smíchem. Nikdy však nepotvrdila, že by byl jejím partnerem, jak někteří lidé z jejího okolí spekulovali. Mluvila o něm vždy jen jako o dobrém příteli.

Strávili spolu několik měsíců na Sardinii, kde se herec zotavoval po děsivé nehodě. V roce 1996 mu lodní šroub při plavání téměř utrhl nohu. Renée mu byla v těchto těžkých chvílích velkou oporou, když se léčil jak po fyzické, tak psychické stránce.

Smrt Georgea v roce 2016 ji hluboce zasáhla o to víc, že přišla přesně rok poté, co pochovala svého německého manžela Wilhelma Wevelsiepa.

O nápadníky neměla nouzi

Wevelsiepová nikdy neměla o nápadníky nouzi. Bývalá manekýnka a herečka byla třikrát vdaná. Z prvního nevydařeného manželství má syna Norberta, který je dnes renomovaným právníkem.

Dvořili se jí také Karel Gott, Ladislav Štaidl i Karel Svoboda, její srdce ale nakonec získal Felix Slováček. Byla to velká láska. „Každý mi ji záviděl. Když jsme se brali, šli nám za svědky Karel Gott a Ladislav Štaidl. I když jsme se nakonec rozešli, měl jsem ji rád. Prožili jsme spolu mnoho,“ vzpomínal Felix Slováček na své první manželství pro CNN Prima NEWS.

Z manželství se Slováčkem se jim narodila dcera René, která se vydala uměleckou cestou a stala se úspěšnou herečkou a dabérkou. Hudebník však rodinu opustil kvůli Dagmar Patrasové.

Ani po tomto zklamání Wevelsiepová na lásku nezanevřela. Štěstí nakonec našla po boku německého továrníka Wilhelma Wevelsiepa, který jí zanechal obrovský majetek, včetně továrny v Nizozemsku, bytů v Německu i Praze a velké vily v Senohrabech. Vše však před smrtí přepsala na své děti, uvedl deník Blesk.

Wevelsiepová zemřela v pondělí 19. srpna ve věku 76 let, před lety prodělala mozkovou příhodu a delší čas trpěla neprůchodností žil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spor mezi Kuchařovou a Brzobohatým graduje. Skladatel je přesvědčený, že ho chtěla zničit

Tagy:
Karel Gott láska Felix Slováček Showtime Ladislav Štaidl Renée Wevelsiepová Götz George komisař Schimanski