Zagorová se dává po kolapsu do kupy. Má apetit a prochází se po pokoji, raduje se Margita

I po letech jsou pořád zamilovaní.

Hana Zagorová už několik dní leží v nemocnici. Denně ji navštěvuje její manžel Štefan Margita. Podle něj se 75letá zpěvačka dává po kolapsu pomalu dohromady. Prochází se po pokoji, nalíčila se a poručila Margitovi přinést její oblíbený parfém, prozradil operní zpěvák deníku Blesk.

Margita má z poslední návštěvy své manželky dobrý pocit. „Když jsem za ní přišel, byla namalovaná, a požádala mě dokonce, abych jí přinesl její oblíbený parfém,“ řekl deníku Blesk. „Hanka také s gustem snědla vločky s mlékem, o které si řekla a prochází se už i po pokoji,“ popsal Margita. Vyřídil také vzkaz své manželky, která poděkovala všem, kteří jí vyjádřili podporu.

Zagorová měla zkolabovat v sobotu po snídani. „Ráno jsem Hance ještě udělal snídani, přála si kakao. Potom se jí udělalo několikrát za sebou zle a raději si šla lehnout,“ popsal Margita. Jakmile však vstala, zkolabovala. Naštěstí byl její choť doma a zavolal záchranáře, kteří přijeli do dvou minut. Důvodem podle něj byl nedostatek minerálů. „Jsem tak rád, že jsem byl doma zrovna já a nebyl u ní nikdo jiný,“ svěřil se operní zpěvák.

Strach trvá osm měsíců

Strach o Zagorovou provází jak fanoušky, tak Margitu již osm měsíců, kdy zpěvačka zkolabovala poprvé. Zpěvák byl v té době v Košicích. „Po večerním talkshow jsem se jí nedovolal. Nejdřív mi to bylo divné, ale říkal jsem si, že se asi dívá na televizi. Když jsem se nedovolal ani po 21. hodině, už jsem se vylekal,“ vzpomínal pro CNN Prima NEWS.

Díky rychlému zásahu záchranářů a rodinných přátel byla Zagorová převezena do nemocnice, odkud byla později propuštěna. Od prvního kolapsu tak raději manželku nenechává doma samotnou. „Od září, kdy poprvé zkolabovala, nebyla o samotě ani vteřinu. Vím, že se vždycky může stát všechno a já ji nadobro ztratím. A to bych nepřežil,“ přiznal Margita.

Za manželkou teď chodí do nemocnice několikrát denně. Zrušil kvůli tomu i svá vystoupení. „Vzhledem k situaci jsem bohužel nucen odvolat moje účinkování v inscenaci Káťa Kabanová v Národním divadle. Zdraví mojí ženy je a bylo vždy na prvním místě. Rád bych se touto cestou omluvil celému organizačnímu týmu Národního divadla a poděkoval mu za pochopení,“ vzkázal hudebník.

Starost o manželku většina lidí chápe a píše zpěvákovi milé vzkazy. „Úžasná a krásná oběť. Díky vám stále věřím, že pravá láska ještě existuje. Hance ze srdce přeji brzké uzdravení, ať si společný čas užíváte jen příjemně a ve zdraví,“ napsala jedna z uživatelek.

Tagy: