Na Hanku spadl stojan a už se neprobrala. Nejspíš mě osvítil Bůh, oddychl si Margita

Hana Zagorová a Štefan Margita

Zpráva o hospitalizaci zpěvačky Hany Zagorové v úterý večer vyděsila fanoušky i její blízké. V kritický moment ještě před převozem do nemocnice jí sice nemohl přímo pomoci manžel Štefan Margita, který byl v té době v Košicích, ale sehrál zásadní roli v tom, aby celá situace neskončila tragicky. V exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS prozradil, co se české zpěvačce stalo.

V úterý večer byla vaše manželka hospitalizovaná. Jak jste se o jejích zdravotních potížích dozvěděl?
Byl jsem v Košicích, kde jsem měl ještě před koncertem dvě talkshow v divadle. Po tom odpoledním jsem s ní ještě mluvil, po večerním jsem se jí už nedovolal. Nejdřív mi to bylo divné, ale říkal jsem si, že se asi dívá na televizi. Když jsem se nedovolal ani po 21. hodině, už jsem se vylekal.

Jak jste v takové situaci reagoval?
Nejdříve jsem zlanařil Renátku, která Hance pomáhá při koncertech. Ta k nám přijela, zvonila, bouchala, ale Hanka neotvírala. Pak už jsem volal naši neteř Marianu a jejího manžela Standu. To samé – zvonili a neotvírala. Domluvili jsme se, že musíme zavolat zámečníka, který do deseti minut přijel. Byt ale mohou otevřít jen pod podmínkou, že se zavolá policie, tak se volala. Když přijeli, byt otevřel. Hanku našli nahoře v ložnici u postele v bezvědomí.

A co se stalo? Jednalo se o intoxikaci léky?
Nejednalo. Jak Hanka chodí na krev a destičky, měla jich pravděpodobně tak málo, že cítila, jak je jí špatně. Vstala a zřejmě si chtěla zavolat o pomoc, protože se vedle postele našel telefon, ale upadla. U postele máme i stojan na CD, to vše na ni spadlo. Pak se už neprobrala, neslyšela, když lidé klepali a zvonili. Hned poté, co se do bytu dostali, zavolali záchranku a odvezli ji do nemocnice.

Vylekal jsem se

Určitě jste svou manželku šel navštívit. Jak se jí daří?
Dnes jsem za ní byl a zaplaťpánbůh je v pořádku. Je to naprosto vyměněný člověk, už je to stará Hana Zagorová. Doufám, že ji příští týden pustí domů. Teď na ni musíme dávat pozor. Byla strašná smůla, že jsem zrovna odletěl do Košic. Když jsem s ní mluvil po prvním koncertě, byla naprosto v pořádku. Jenže poté se jí udělalo zle, zjistili jí strašně nízký tlak a pak to nastalo.

Myslíte si, že bez včasné pomoci by situace dopadla velmi špatně?
Jsem toho názoru, že ano. Pánbůh mě nejspíše osvítil, že jsem udělal taková rozhodnutí a zavolal lidem. Nesmírně jsem se vylekal, jako celá rodina. Byl jsem naprosto hotový. Ta bezmoc, když v té chvíli nemůžete nic udělat... Nebýt naší Mariany, vůbec si nechci představit, co by se stalo.

A jak se cítí paní Zagorová nyní?
Když jsem za ní byl včera večer, byla ještě unavená, ale dnes se už usmívala. Chtěla si povídat a požádala mě o knížku na čtení. Takže naprosto vyměněný člověk, už je to Hanka, kterou znám třicet let. Myslím si, že hlavně potřebuje jeviště. Stát na něm, před svým publikem, které ji nabije natolik, že bude opět v pořádku.

Takže koncert v Lucerně 16. prosince bude?
Ano, stále ho plánuje a já tam chci sedět.

Tagy: