Vágnerova bolestná slova o Zagorové: Volala mi z nemocnice. Věděl jsem, že to není dobré

Karel Vágner byl prvním manželem Hany Zagorové.

Karlu Vágnerovi se po smrti Hany Zagorové zhroutil téměř celý svět. Znal ji dlouhých 50 let a jak sám říká, byli přáteli „na život a na smrt“. S Hankou si prý neustále volali a sdíleli spolu dokonce i recepty. V kontaktu byl se zpěvačkou i v době, kdy naposledy ležela v nemocnici. Na tyto chvíle vzpomínal hudebník se slzami v očích.

Zagorová by 6. září oslavila své 76. narozeniny a její blízký přítel Karel Vágner při této příležitosti poskytl redakci CNN Prima NEWS exkluzivní rozhovor, ve kterém zavzpomínal na jejich dlouholeté přátelství i vtipné historky, které za léta hudební spolupráce prožili. „Hanka byla pro mě to nejvíc, co jsem mohl v životě potkat,“ přiznal skladatel. „Znali jsme se 50 let. Byli jsme kamarádi na život a na smrt,“ doplnil.

Kromě přátelství je pojila také hudba. Vágner byl totiž jejím kapelníkem. „Pamatuji si, když jsme měli měsíčně i dvacet koncertů a řekli si, že si od sebe dáme na chvíli pauzu a neřekneme si, kam pojedeme na vánoční svátky. Já tehdy odjel lyžovat na Praděd a jednou si vzal běžky. Bylo špatné počasí a já jel z kopce hlubokou stopou, z níž nešlo vystoupit. Najednou jsem viděl křižovatku v lese, kde stála skupinka lidí. Křičel jsem, ať mi uhnou. Prásk, bum a člověk, do kterého jsem to napálil, byla Hanka,“ zavzpomínal Vágner. „Takže jsme nakonec i toho Silvestra zase trávili spolu,“ doplnil.

Se Zagorovou prý byli v neustálém kontaktu a volali si třeba i kvůli tomu, aby si předali recept na dobré jídlo. „Byl jsem od ní zvyklý, jak připravovala kapra nebo svíčkovou. Tak jsem jí jednou zavolal a předal telefon mojí ženě, aby si od Hanky vzala recept,“ vzpomněl s úsměvem skladatel.

Zagorová mu prý volala i v době, kdy už ležela v nemocnici. „Sem tam mi volala i z nemocnice. Když už si lidé mysleli, že to začíná být lepší, tak já věděl, že to tak není,“ přiznal smutně hudebník. Zagorová zemřela v pátek 26. srpna. Bylo jí 75 let.

S odchodem blízké přítelkyně se Vágner jen těžko vyrovnává. „O pár lidí v životě už jsem přišel. Nikdo mi ale nevzal tolik, co Hanka. Jsem přesvědčený o tom, že pomůže jedině čas a práce. Zatím mi to moc nejde,“ přiznal zarmouceně. Na svou dlouholetou kamarádku vzpomíná jedině v dobrém. „Byla jedním z nejlaskavějších lidí, které jsem v životě potkal. Byla hodná a nikomu neublížila,“ doplnil známý hudebník.

Tagy: