Zdena Hadrbolcová byla odříznuta od světa. Jak probíhaly její poslední dny a kdo bude dědit?

Zesnulou herečku Zdenu Hadrbolcovou, která zemřela ve věku 86 let, poslední roky sužovaly vážné zdravotní problémy. Zlom přišel loni po Vánocích, kdy ji postihla mrtvice. Přátelům přestala zvedat telefony. O jejím odchodu mluví jako o vysvobození. Podle známých neměla rodinu, a tak vyvstala otázka, kdo po ní zdědí byt na lukrativní adrese na Malé Straně pod Pražským hradem.

Zásadní zlom v životě Zdeny Hadrbolcové nastal loni o Vánocích, kdy prodělala mozkovou mrtvici. Jak tehdy informoval web Extra.cz, její přátelé, kteří ji přišli navštívit, ji doma našli částečně ochrnutou a s očima sloup. Lékaři herečce tehdy život zachránili doslova za minutu dvanáct, nicméně od té doby už v jejím životě nebylo nic tak jako dřív.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Slávka Budínová umírala jako multimilionářka. Ani peníze nezabránily jejímu smutnému konci

V nemocnici strávila měsíc, poté byla převezena do Domova třetího věku. Její stav se nelepšil, stala se nepohyblivou a nedokázala se o sebe sama postarat. Proto musela být dopravena do pečovatelského domu, který nabízel nepřetržitou péči. Tam prožila posledních osm měsíců svého života.

„Prý odešla klidně, ve spánku, zřejmě celkové selhání organismu. To už nebyl život, to bylo utrpení. Jen čekání na smrt. Byla zcela odkázána na pomoc druhých. To, co nejvíc milovala, tedy herectví, už nemohla dělat a život pro ni ztratil smysl,“ prozradil redakci CNN Prima NEWS přítel a kolega Zdeny Hadrbolcové, který chtěl zůstat v anonymitě.

Smrt jako vysvobození

Jeho slova CNN Prima NEWS nepřímo potvrdila i herečka Jaroslava Obermaierová, která s Hadrbolcovou velmi často hrála a patřila mezi její přítelkyně. Bývaly spolu v pravidelném kontaktu, před časem se ale Zdena odmlčela. „Věděla jsem, že je na tom chudák velmi špatně. Před časem jsme si volaly, pak už jsem se jí dovolat nemohla, její číslo přestalo fungovat. Tušila jsem, že je to asi moc špatné. Je mi to hrozně líto. Smrt je pro ni vysvobozením,“ uvedla Obermaierová se slzami v očích pro CNN Prima NEWS.

Tím, že Zdena Hadrbolcová neměla vlastní rodinu, není jasné, kdo po ní bude dědit. Vlastnila byt na lukrativní adrese na Malé Straně pod Pražským hradem nebo osobní automobil. Jako velmi obsazovaná herečka si během kariéry přišla na slušné peníze. Ročně na její konto navíc přichází nemalé tantiémy za natočená díla v televizi a rozhlase. „O rodině nikdy nemluvila. Nevím ani o tom, že by ji z příbuzenstva někdo navštěvoval. Nikdy se ani nezmínila o tom, jestli sepsala závěť, tak netuším, komu to všechno připadne,“ prohlásil ještě náš zdroj.

VIDEO: Zemřela legendární herečka Zdena Hadrbolcová:

Tagy: