Utrpení Jiřiny Bohdalové: Herečka leží v nemocnici se zlomeným obratlem

Herečku Jiřinu Bohdalovou v posledních týdnech trápí vážné zdravotní problémy. Nejdříve 91letá umělkyně bojovala s chřipkou, pak se přidaly bolesti páteře, a nakonec skončila v Nemocnici na Homolce. Několik dnů se nevědělo, jaká byla přesná příčina její hospitalizace. S novou informací teď vyrukoval deník Blesk. Podle něj má oblíbená česká herečka zlomený obratel.

Informace deníku Blesk potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje – jeden přímo z nemocnice, druhý z okolí Bohdalové. Sama herečka svůj zdravotní stav zatím komentovat nechce a snaží se dodržovat klidový režim.

„Daří se jí zatím ne úplně dobře, ale nemá kardiologickou diagnózu, to můžu prozradit. Více její stav nemůžu komentovat, protože nemám svolení,“ vyjádřil se primář kardiologického oddělení Nemocnice na Homolce Petr Neužil ke zdraví 91leté herečky během vysílání Pressklubu rádia Frekvence 1.

Právě pod jeho dohledem by měla být Bohdalová léčená. „Jsem hospitalizovaná u pana profesora Neužila. Věřím, že mě dá zase dohromady. Dělám pro to maximum a věřím v zázrak,“ řekla před několika dny herečka.

Bohdalovou zprvu trápila chřipka. Musela zrušit i několik společenských akcí, mezi kterými byla i premiéra nového filmu Vánoční příběh a dvě divadelní představení. „A do toho jsem si bolestivě hnula s páteří. Najednou jako když mnou projede nůž,“ uvedla Bohdalová koncem listopadu deníku Blesk s tím, že sice bere léky, ale bolest příliš neustupuje.

„Mému tělu je přes devadesát let, bohužel s tím nic nenadělám. Ležím na kapačkách, pokaždé se mi krátce uleví, ale pak se to zase vrátí,“ dodala.

Tagy: