Že mě lidé představují jako sestru Kuchařové? Štve mě to, ale zvykla jsem si, říká Blaško

Livie Blaško, za svobodna Kuchařová, je učitelka zpěvu a umělkyně. Pro řadu lidí je však známá jako mladší sestra Taťány Kuchařové.

Známí známých: Livie Blaško, sestra Miss World 2006 Taťány Kuchařové

V roce 2006 snad celý svět, alespoň svět krásy, znal jméno Taťána Kuchařová. Ne všem však popularita tehdejší Miss World ulehčovala život. „Když jsem šla z 9. třídy na konzervatoř, tak byl zrovna největší boom, že je sestra jediná Miss World. Bylo to těžké. Štve mě, když mě představují jako ‚sestru Taťány Kuchařové‘, ale zároveň jsem si na to už zvykla,“ svěřila se Livie Blaško, rozená Kuchařová. V podcastu Známí známých učitelka zpěvu vzpomínala na dospívání i to, jak se mění svět hudby. Sama se rozhodla více pracovat na osobní hudební kariéře.

V podcastu Známí známých se Blaško svěřila, jak těžké pro ni bylo, když se její starší sestra stala Miss World. „Určitě mě štve, když mě představují jako ‚sestru Taťány Kuchařové‘, ale zároveň jsem na to už zvyklá. Také je trochu úlevné, že dnes, když učím děti na ZUŠ, tak to nikdo moc neví. Ten humbuk je pryč,“ svěřila se dnes učitelka zpěvu a umělkyně.

ČTĚTE TAKÉ: Kuchařová exkluzivně o Miss World Pyszkové. Jsem na ni neskutečně hrdá a mám husí kůži

V době, kdy jí bylo 15 nebo 16 let a přecházela z 9. třídy základní školy na konzervatoř, pro ni ale bylo náročné potýkat se s čerstvě nabytou popularitou své sestry. „Bylo to určitě těžké. Všude byly plakáty, lidé měli předsudky. Bylo to v době největšího boomu, kdy byla ségra jediná Miss World (z Česka). Myslím, že dnes už to nikoho nezajímá,“ konstatovala.

Domnívá se, že dnes děti zajímají zejména sociální sítě, sledování života některých youtuberů a tak dále. „Nevědí, jestli někdo něco vyhrál,“ podotkla. Od jména bývalé nejkrásnější ženy světa se „oprostila“ letos v létě, kdy se provdala. Namísto Kuchařová přijala jméno uměleckého rázu Blaško. „Byl k tomu hlavní důvod, že jsem nechtěla být stará Blažková, i když to je se ž,“ smála se.

Jak se podle Blaško mění výuka hudby? Co ji donutilo k tomu vytáhnout vlastní texty písní z šuplíku a začít se věnovat více vlastní kariéře? A jak vypadalo dospívání v rodině, kde byly tři sestry? Nejen to se dozvíte ve videu v úvodu článku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bohdalová se poprvé od hospitalizace objevila ve společnosti. Podpořila svého osobního lékaře

Tagy: