Vypadala jsem jako stará stanová kůže. Chtělo se mi umřít, říká Wolfová o zákeřné nemoci

2018-02-22 Rubínová párty časopisu Story

POVÍDEJ (15)

Moderátorka Pavlína Wolfová se před šesti lety ocitla na prahu života a smrti. Ve Fakultní nemocnici Bulovka totiž bojovala s klíšťovou encefalitidou, tedy zápalem mozkových blan. Několik týdnů prý o sobě vůbec nevěděla. Nejhorší období však přišlo až poté. „Nemohla jsem chodit a jenom jsem ležela. Chtělo se mi umřít,“ svěřila se Wolfová v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Že je Pavlína Wolfová nemocná, pocítila už několik týdnů předtím, než ji na Bulovce v srpnu 2016 vůbec hospitalizovali. Několikrát proto navštívila svou praktickou lékařku. Ta však brala její symptomy na lehkou váhu. Zřejmě ji vůbec nenapadlo, že by se mohlo jednat o tak závažnou nemoc.

„K lékařce jsem chodila furt. Říkala jsem, že mi je špatně. Paní doktorka mi ale odpovídala, že jsem asi stopadesátá, komu je dnes špatně. Ukazovala jsem jí také na fotografii, že jsem měla klíště. Jako odpověď se mi však dostalo, že jsem tento týden byla třístá, kdo jí hlásil stejnou věc,“ vylíčila Wolfová, dcera zpěváka Petra Spáleného a herečky a moderátorky Pavlíny Filipovské.

Svou praktickou lékařku v průběhu měsíce navštívila asi čtyřikrát. Jak sama říká, na toto období nevzpomíná zrovna v nejlepším. „Říkala jsem jí, že mi opravdu něco je a trochu mi i škube ruka. S paní doktorkou jsme takhle diskutovali asi měsíc a dopadlo to tak, že jsem se ve své plné síle ocitla v čekárně praktického lékaře, který mě přesvědčoval o tom, že jsem takový ten typ člověka, ‚kterému se smějeme‘. Pamatuji si, že to bylo pro mě strašně ponižující,“ svěřila se moderátorka, která na CNN Prima NEWS moderuje pořad 360°.

U Wolfové se v průběhu měsíce objevily i další vážné symptomy. Kromě toho, že se cítila špatně, měla také velké bolesti hlavy a problém s periferním viděním. „Když jsem jela na motorce, tak jsem neviděla do stran. Paní doktorce jsem také říkala, že mě strašní bolí hlava. To trvalo docela dlouho, asi měsíc. Za tu dobu jsem byla u lékaře čtyřikrát,“ vysvětlila.

Od své praktické lékařky se žádné pomoci nedočkala. „Skončilo to tak, že se jelo narychlo na Bulovku, kde mi fakticky zachránili život. Další tři týdny jsem o sobě nic nevěděla,“ popsala hororovou zkušenost Wolfová.

Nebyla to postava do bikin

Pavlíně Wolfové se podařilo zákeřnou nemoc překonat. Nejhorší období ale podle jejích slov nastalo hned poté. Když ji propustili z nemocnice, péči o ní si vzala na starost její maminka Pavlína Filipovská. „Nechtělo se mi žít. Starala se o mě máma. Nemohla jsem chodit, jenom jsem ležela a chtělo se mi umřít. Bylo to divné, protože tohle obvykle v povaze nemám,“ přiznala Wolfová.

Na celé situaci se přitom snažila najít i něco pozitivního. Kvůli nemoci totiž hodně zhubla a z velikosti 36 a 38 se stala 34. „Vtipné na tom bylo, že celý život jsem měla velikost 36, 38, 40 a najednou jsem měla 34. Všechno ze mě padalo,“ popsala Wolfová. „Chtěla jsem si v té tmě a depresi říct: ‚Do pr*ele, konečně mám tu 34.‘ Ale vypadala jsem jako stará stanová kůže. Fakt to nebyla postava do bikin. To, že jsem si mohla koupit kalhoty z výlohy, mě ještě více táhlo ke dnu. Byla jsem vyřízená, říkala jsem si, že jsem skončila,“ pokračovala.

Hezky se prý o ní tehdy nepsalo ani v médiích. Z toho si však Pavlína Wolfová hlavu tenkrát příliš nedělala. Byla ráda, že je z nejhoršího venku. „Tenkrát jsem šla do kavárny a nikdo mě nepoznal. Měla jsem na hlavě klobouk a seděla na sluníčku a měla pocit, že jsem v nebi. V Blesku tenkrát psali, že umírám. Ale to nevadí. Seděla jsem tam a říkala si, že jsem to fakt přežila. Přežila jsem hlavně pro své děti,“ uzavřela své vyprávění moderátorka.

Tagy: