Zvrat v případu vraždy slavného rapera? Policie vydala překvapivý příkaz k domovní prohlídce

Vyšetřování vraždy slavného rapera Tupaca Shakura stále pokračuje. Policie v Nevadě potvrdila, že tento týden vydala příkaz k domovní prohlídce v Hendersonu v souvislosti s nevyřešeným případem vraždy hudebníka, který byl zastřelen v Las Vegas roku 1996. Bližší detaily o vyšetřování nebyly zveřejněny, píše web CNN.

„Metropolitní policie v Las Vegas může potvrdit, že příkaz k prohlídce byl doručen v Hendersonu v Nevadě 17. července 2023 jako součást probíhajícího vyšetřování vraždy Tupaca Shakura,“ potvrdila policie v oficiálním prohlášení pro web CNN. Dodala, že věc nebude dále komentovat s odvoláním na stále probíhající vyšetřování.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel známý britský herec. Nettleton se českým divákům ukázal v seriálu Vraždy v Midsomeru

„Příkaz k prohlídce, kterou jsme provedli, skutečně souvisí s případem Tupaca. Už je to nějaký čas, co byl zastřelen. Je to případ, který zůstal nevyřešený. Doufáme, že to jednoho dne dokážeme změnit,“ řekl policejní poručík Jason Johansson deníku Las Vegas Review-Journal.

Domov, jenž byl prohledán detektivy, se nachází zhruba 32 kilometrů od předměstí Las Vegas, kde byl Shakur zastřelen, napsal web BBC. V současné době nejsou ve vazbě žádní podezřelí, v souvislosti se střelbou nebyl dodnes nikdo zatčen.

Muzikantovi bylo v době smrti pouhých 25 let. V září roku 1996 projížděl společně se svým producentem Sugem Knightem ulicemi Las Vegas poté, co byl na boxerském zápasu mezi Mikem Tysonem a Brucem Seldonem v hotelu MGM Grand.

Když muzikantovo BMW zastavilo na červenou, přiblížil se k němu bílý cadillac. Někdo z něj vypálil několik střel, přičemž čtyři zasáhly Shakura. Týden po incidentu, 13. září 1996, Tupac následkům střelby podlehl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vlivný gangster bude vydán do USA. Postava gruzínské mafie se má zpovídat z vydírání a vražd

Tagy: