Každý má problém s nějakou závislostí, říká Klus. Prozradil ty vlastní, ukázal i foto od lékaře

Zpěvák Tomáš Klus

Klus o závislostech

Hudebník Tomáš Klus bojuje nejen s kouřením, s kterým přestává, ale také se ztrátou hlasu. Přesto svůj nedávný koncert pod Žižkovskou věží v Praze nezrušil. Rozhodl se tak nejen kvůli publiku, ale hlavně proto, že před začátkem vystoupení měl jednu milou povinnost.

Tým kolem zpěváka vyhlásil benefiční dražbu ve spolupráci se Sananimem. Organizace působí v oblasti drogových závislostí. „Starají se o lidi s tímto závažným problémem. Svým způsobem má každý problém s nějakou závislostí. I proto je nutné tyto skupiny odborníků podporovat. Jsem rád, že se nám podařilo vydražit dvanáctistrunnou kytaru, s níž jsem hrál během minulé části turné,“ popsal.

ČTĚTE TAKÉ: Rapper Travis Scott v problémech. V Paříži se popral s vlastní ochrankou, skončil ve vazbě

Zpěvák podle svých slov bojuje s vlastními závislostmi každý den. „Je to ale čím dál lepší. Třeba teď po cestě na vystoupení jsem nepropadl závislosti na křičení po lidech v autě, jelikož mi někdo udělal u stanice I. P. Pavlova děsnou myšku,“ připustil hudebník pobaveně.

Často se také brání nutkání zapálit si cigaretu. „Pak si ale řeknu: ‚Vždyť jsi tvrdil, že už nechceš.‘ A tento večer jsem si ještě nezapálil. Odolávám něčemu neustále,“ přiznal redakci Showtime.

Tomáš Klus ale málem nevystoupil – ještě nedávno ho trápily problémy s hlasivkami. „Stalo se to, že jsem se ‚ukřikl‘. Po dovolené jsme měli s kapelou samostatný koncert, který někdy trvá i dvě a půl hodiny. Moc se během toho nekontroluji, jdu do toho naplno,“ řekl.

Jenže po delším oddechu s rodinou zapomněl na hlasovou hygienu a péči o svůj nástroj v hrdle. „Po akci jsem šel na foniatrii a vyfotil jsem si své hlasivky. Reakce lidí byla jasná: ‚Ty prase‘,“ prozradil. Na fotografii totiž na první pohled nebylo jasné, o jakou část těla se skutečně jedná.

Já a můj důležitý orgán na kontrole. O víkendu dostal zabrat a včera dokonce nefungoval! #cojeto #cojsemjaacojeorgan #organizacezdravi

Posted by Tomáš Klus on Monday, July 22, 2024

„Bral jsem to hlavně jako fór. Zároveň jsem se bavil s paní doktorkou, že by to mohla být zajímavá osvěta. Ta fotka navíc může poskytnout mnoho inspirace v kontextu toho, čím se na první pohled zdá,“ pronesl zpěvák.

Zpěvák mimo jiné prozradil, jak si užil dovolenou u moře v Chorvatsku. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dovolená v zahraničí je pro mě stres, říká Lou Fanánek. Prozradil, kde bude trávit léto

Tagy: