Dramatická záchrana v Děčíně. Řidič s dítětem vjel na přejezd, smetl je rychlík

Řidič s dítětem v autě vjel v Děčíně na přejezd.

Dramatická záchrana na přejezdu v Děčíně

Děčínští kriminalisté prověřují pondělní nehodu auta a vlaku na tamním přejezdu v Březinách. Řidič z dosud nezjištěných příčin vjel na železniční přejezd, i když se blížil vlak a ve voze měl dítě. Liberecký rychlík do auta narazil a táhl ho podle vyšetřovatelů zhruba 400 metrů.

„Podle prvotních zjištěných informací ke střetu osobního vozidla s vlakem došlo v době, kdy na železničním přejezdu byla dávána výstraha dvěma červenými přerušovanými světly přejezdového zabezpečovacího zařízení a výstraha přerušovaným zvonkem zařízení,“ sdělila mluvčí děčínské policie Eliška Kubíčková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie u Strekova. Těhotná oběť hrůzostrašné nehody učila prvňáčky, škola truchlí

V autě cestoval řidič s dítětem, vyprostit ven je museli hasiči. Záchranáři následně vážně zraněného muže převezli v sanitním voze k policejnímu vrtulníku, který ho transportoval do ústeckého traumacentra. Vážné zranění utrpělo i dítě.

„Jedna nezletilá osoba utrpěla vážné zranění a byla sanitním vozem s lékařkou převezena do ústeckého traumacentra. Dospělá osoba utrpěla velmi vážná zranění a vrtulníkem letecké záchranné služby Praha byla taktéž transportována do ústeckého traumacentra,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Řidič i dítě jsou podle informací nemocnice mimo ohrožení života. „Zraněný muž je hospitalizovaný kvůli pozorování na jednotce intenzivní péče ortopedické kliniky Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, je při vědomí. Nezletilá osoba byla ošetřena na dětské traumatologii a aktuálně se řeší, zda bude hospitalizována kvůli pozorování, anebo propuštěna do domácího ošetření,“ upřesnila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová.

Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, za to mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.

Tagy: