Šílenství před Ligou mistrů: Fanoušci Frankfurtu demolovali auta a bary, policie nestačila

Před večerní odvetou Ligy mistrů mezi fotbalisty Neapole a Frankfurtu došlo v centru italského města k výtržnostem fanoušků. Příznivci Eintrachtu, kteří do Neapole přicestovali i bez vstupenek, se střetli s policií a při potyčkách podle italského listu Corriere dello Sport zapalovali auta a demolovali vybavení barů a restaurací. Do akce byla nasazena zásahová jednotka.

Policie byla v pohotovosti už od noci, kdy do dějiště vlakem přicestovalo zhruba 600 fanoušků Eintrachtu. Italské ministerstvo vnitra přitom už po nepokojích provázejících první duel ve Frankfurtu zakázalo prodej vstupenek na odvetu fanouškům hostujícího týmu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Táhněte domů, křičeli fanoušci Sparty na vlastní kotel. Ultras přerušili zápas světlicemi

Vedení německého klubu se zároveň na protest vzdalo celého balíku vstupenek přidělených hostujícímu týmu.

S výtržníky podle agentury Ansa bojuje na 800 policistů a členů speciálních jednotek. Podle záběrů z italského města se jim vyhrocenou situaci před utkáním nepodařilo udržet pod kontrolou.

Dojít mělo minimálně ke dvěma střetům. První se odehrál mezi fanoušky obou klubů v centru města. Vyhrocenější byla situace druhá, kdy se příznivci Eintrachtu střetli s policisty. Ti se následně snažili fanoušky hostů nahnat do autobusu a donutit je odjet z místa, to se však nepodařilo. Přítomní demolovali auta, používali pyrotechniku a ničili okolní majetek.

První zápas v Německu vyhrál suverénní lídr italské ligy 2:0, odveta v Neapoli začala ve 21:00.

Tagy:
Německo Itálie auto demolice výtržnosti fotbal příznivci sport fanoušci pyrotechnika odveta Eintracht Frankfurt zničení Liga mistrů UEFA SSC Napoli Agenzia Nazionale Stampa Associata Corriere dello Sport ‒ Stadio