Táhněte domů, křičeli fanoušci Sparty na vlastní kotel. Ultras přerušili zápas světlicemi

Po sportovní stránce zažila fotbalová Sparta velmi povedený středeční večer. Ve Fortuna lize smázla Slovácko 4:0, ale tento výsledek měl pořádnou kaňku v podobě nepochopitelného jednání fanoušků. Už když letenští drželi jednogólové vedení a měly převládat pozitivní emoce, část domácího kotle zasypala hřiště pyrotechnikou. Vyjednávat s protestujícím fanoušky musel trenér Brian Priske i zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší.

Utkání bylo rozhodčím Janem Machálkem přerušené po 20. minutě. Nebylo se čemu divit – vzhledem k velkému množství světlic a dělbuchů na trávníku zkrátka nešlo hrát. Čemu už se ale divit lze, je, proč se skupina fanoušků rozhodla naštvat všechny ostatní.

Podle transparentů protestovali proti uděleným zákazům vstupu na stadion. „Pět let za přelezení sektoru a zahalování?“ bylo napsáno na bílé plachtě. A na další byla odpověď směřovaná vedení Sparty: „Je*at vás a vaše zákazy.“

Vzhledem k tomu, že Pražané drželi vedení 1:0 a hráli pěkný fotbal, bylo načasování nevole velmi nešťastné. Takže následovala jasná reakce slušných fanoušků, kteří si jen přišli užít dobrou hru. Na podobná narušení nebyli zvědaví, a tak na chvíli upustili od slušnosti a skandovali směrem k hříšníkům: „Hovada“. Ještě dodali: „Táhněte domů.“

„Máme dvě možnosti. Můžeme se bavit o lidech, kteří odešli, anebo o těch, kteří s námi zůstali celý večer a postavili se za klub. A o těch chci mluvit především, protože nás moc podpořili. Stáli nejen za hráči, ale za celým klubem. Mám k nim opravdu největší respekt,“ konstatoval dánský kouč Sparty Brian Priske, který si po víkendovém cenném triumfu nad Plzní mohl užívat vítězství 4:0 proti týmu z Uherského Hradiště. „Takové lidi ve fotbale potřebujeme,“ dodal.

Právě Priske se v okamžiku řádění problematických fans proměnil ve vyjednavače. Vzal s sebou ještě kapitána Ladislava Krejčího, který teď nemůže hrát kvůli zranění, a šel domluvit těm, kteří se postarali o komplikace. „Neměl jsem strach. Nepodělím se s vámi o to, co jsem jim řekl,“ nechtěl sdělit víc podrobností.

Po jeho apelu směrem k fanouškům a znovuzahájení zápasu se kotel začal vyprazdňovat. I když tradiční motor tribun byl pryč, zbylí příznivci se postarali o výbornou kulisu.

Tagy: