Šilhavý má nakročeno do Ománu. V exotické zemi by mohl trénovat reprezentaci

Fotbalový kouč Jaroslav Šilhavý

Šilhavý míří do Ománu

Bývalý trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý má údajně namířeno do Ománu, kde by se měl stát hlavním trenérem reprezentace. Spolu s ním by se do arabského státu v západní Asii měli přesunout i dva jeho spolupracovníci. Informoval o tom webu iSport.cz.

Šilhavý spolu s celým realizačním týmem české fotbalové reprezentace oznámil rezignaci po výhře Česka nad Moldavskem (3:0). V závěru jeho pětiletého působení se na Šilhavého totiž snášela vlna kritiky kvůli špatným výkonům, ale také kvůli rozporům v týmu. Známá je například kauza, kdy tři fotbalisté před zápasem s Moldavskem navštívili olomoucký klubu Belmondo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pocta pro mučeného mistra světa. Praha má ulici se jménem Kobranova, poválečného Pastrňáka

Šilhavý se poté z fotbalového světa stáhl a nechtěl poskytovat žádné rozhovory. Teď se ale zřejmě všechno mění. Jak informoval web iSport.cz, měl bývalý kouč nároďáku nebo pražské Slavie obdržet nabídku z Ománu, který v posledních dnech vypadl z Asijského poháru již v základní skupině. Nezdar odnesl chorvatský kouč Branko Ivankovič.

Podle informací zmíněného webu se Šilhavý v minulých dnech v Ománu setkal se zástupci svazu a brzy by mělo dojít k finální dohodě. Do arabského státu by se měl přesunout i se spolupracovníky z národního týmu, asistentem Jiřím Chytrým a kondičním trenérem Pavlem Čvančarou.

Podle českého manažera libanonského původu Ferase Aliho je ale vše zatím jen spekulace. „Trenér Ománu Branko Ivankovič má smlouvu do konce měsíce a probíhala jednání o jejím případném prodloužení,“ řekl na dotaz webu iSport.cz Ali.

Ten pro Šilhavého už v minulosti zprostředkovával nabídku egyptského velkoklubu Al Ahly. „O Jaroslava Šilhavého se Omán zajímá, česká trenérská škola je v této zemi uznávaná. Definitivně jasno ohledně kouče ománské reprezentace bude na začátku února,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se na podivný zápas Soukup vs. Bejr. Bijec Vémola věděl předem, jak to dopadne

Tagy: