Silná exploze v německé chemičce si vyžádala první oběť. Na místě jsou zranění

Exploze chemičky v úterý otřásla průmyslovým parkem v západoněmeckém Leverkusenu.

Exploze chemičky v Německu (zdroj: Chaudhary Parvez)

Exploze chemičky v úterý otřásla průmyslovým parkem v západoněmeckém Leverkusenu. Kvůli výbuchu byla uzavřena frekventovaná dálnice A1, uvedla dopoledne na Twitteru policie. Příčina exploze zatím není známa, uvedla agentura DPA. Podle policie je na místě nejméně 31 raněných, z toho čtyři vážně. Čtyři osoby se navíc pohřešují. Potvrdila se i první oběť.

Německý úřad civilní ochrany označil explozi jako „extrémní nebezpečí“ a vyzval obyvatele, aby nevycházeli ven a nevětrali. Nad místem výbuchu se vznášel velký černý mrak.

Provozovatelé areálu Chempark, který leží asi 20 kilometrů severně od Kolína nad Rýnem, uvedli, že příčina exploze je nejasná. Příčinu zatím nezná ani policie.

K explozi došlo ve spalovně

Po explozi v městské části Wiesdorf vyjeli na místo ve velkém počtu hasiči, záchranáři a policisté. Deník Kölner Stadt-Anzeiger uvedl, že exploze se odehrála ve spalovně nebezpečného odpadu provozovatele průmyslového parku, jímž je společnost Currenta.

Zcela uzavřena byla dálniční křižovatka Leverkusen-West a dálnice A1 mezi Leverkusenem a Kolínem nad Rýnem i části dálnic A59 a A3, stejně jako leverkusenský západní okruh, který vede kolem hořícího objektu.

Tagy: