Silnice smrti na Ústecku: Pomníčků u cesty přibývá, kraj přesto úpravy neplánuje

U Zlatých Moravců v Nitranském kraji došlo o víkendu k tragické nehodě.

Silnice smrti na Ústecku

Na silnici mezi Šluknovem a Rumburkem evidují policisté těžká i smrtelná zranění každý rok. Před několika dny přibyli do statistik další dva mrtví. Ústecký kraj ale zatím neplánuje na trase žádné úpravy, a to i přesto, že jí místní přezdívají Silnice smrti. Vypadá to totiž, že za nehody může spíš příliš těžká noha na pedálu.

Na silnici mezi Šluknovem a Rumburkem přibývají pomníčky téměř každoročně. Vloni na podzim auto ve velké rychlosti vjelo pod kola náklaďáku, při nehodě tehdy zemřela řidička i její malé dítě.

Naposledy tam záchranné složky zasahovaly minulý týden v neděli. Auto se dvěma mladými lidmi z dosud nezjištěných příčin vyjelo mimo silnici a narazilo do stromu.

„Dvě osoby utrpěly velmi vážná zranění, kterým na místě podlehly,“ konstatoval mluvčí Krajských záchranářů ústeckého kraje Prokop Voleník.

U nehody pomáhala profesionálním hasičům také dobrovolná jednotka z Rumburka: „Jednalo se o střet vozidla se stromem. Vozidlo se nacházelo mimo komunikaci. Vyprošťovací práce již probíhaly a naše jednotka se přidala.“

Za zemřelou osmnáctiletou dívku i devatenáctiletého mladíka zapalují lidé svíčky na náměstí. Policie žádá všechny svědky dopravní nehody, kteří mají k dispozici jakýkoliv záznam, třeba z palubní kamery, aby se přihlásili na lince 158.

Za zvýšení bezpečnosti na silnici smrti podepsaly petici desítky lidí. Podle Magdaleny Fraňkové, tiskové mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje, samospráva ale žádné kroky směrem k úpravám silnice konat nehodlá. „Silnice má nový povrch, a to včetně dopravního značení,“ vysvětlila.

V zatáčce asi kilometr od nedělní autohavárie položili silničáři před několika dny protismykový povrch. Jestli alespoň trochu zabrání vážným nehodám, ukáže až čas.

Tagy: