Tragédie na Znojemsku: Řidička na ledovce narazila do stromu, zemřela ona i spolujezdkyně

Záchranáři kvůli ledovce na silnicích ze čtvrtka na pátek vyjídželi k několik smrtelným nehodám.

Dvě ženy zemřely při ranní dopravní nehodě mezi Lechovicemi a Boroticemi na Znojemsku. Osobní auto na kluzkém povrchu narazilo bokem do stromu. V noci na pátek záchranáři vyjížděli k dalším nehodám, které byly způsobeny zejména namrzlou vozovkou.

Dva mrtvé si vyžádala ranní havárie u obce Borotice na Znojemsku. Kolem půl sedmé vyjel osobní automobil značky Renault ze silnice a narazil bokem do stromu. Řidička podle policejního mluvčího Davida Chaloupka zřejmě podcenila namrzlou vozovku a na kluzkém povrchu dostala smyk. Neovládla vozidlo a bokem narazila do stromu.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že v autě zůstaly zaklíněné dvě ženy. „Řidičku hasiči z vozidla vyprostili s použitím hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali ji do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Spolujezdkyně na místě svým zraněním podlehla,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

„Vážně zraněnou řidičku převáželi záchranáři do nemocnice, při transportu však i ona zraněním podlehla. Provoz na komunikaci mohl být obnoven krátce před polednem,“ dodal Chaloupka.

K další nehodě došlo nedaleko Všehrd na Chomutovsku. Ve čtvrtek v podvečer sjel řidič z asi třímetrového srázu, načež se s autem otočil na střechu. Hasiči se museli k vozidlu prořezávat motorovou pilou.

Autonehodu způsobenou namrzlou vozovkou řešili záchranáři také u obce Paseka na Olomoucku. V noci zde osobní auto bočně narazilo do stromu.

Tagy: