Dojemný vzkaz Pelého dcery z nemocnice: Zoufalství střídá smích, hlavně držet při sobě

Fotbalový velikán Pelé pokračuje ve svém dlouhém boji s rakovinou tlustého střeva, který má v posledních týdnech špatný vývoj. Rodina ikonického Brazilce po jeho boku strávila v nemocnici vánoční svátky a pravidelně sdílí své dojmy na sociálních sítích.

Pelému byl odoperován nádor už v září roku 2021. Ale problémy přetrvávají a na konci listopadu byla legendárnímu fotbalistovi diagnostikována srdeční i ledvinová dysfunkce. Vánoce tak strávil připoutaný na nemocničním lůžku, nicméně aspoň obklopen rodinou.

Dcera trojnásobného mistra světa Kely Nascimentová naposledy na svůj Instagram přidala fotografii z kliniky Albera Einsteina v Sao Paulu, ve které se už několik týdnů slavný otec nachází. S rodinou se na ní usmívá. Ke snímku napsala:

„Tyto okamžiky se těžko popisují. Někdy cítíte hodně smutku a zoufalství, jindy se smějeme a mluvíme o úsměvných vzpomínkách. Z toho všeho se učíme, že musíme držet při sobě. Jedině tak se to všechno dá zvládnout. Se všemi pohromadě.“

Byl to jeden z mnoha „pozdravů“ z nemocnice, který do světa od zhoršení stavu bývalého hráče Santosu a New Yorku Comos poslala. Nejsilnější fotografii sdílela na Štědrý den. Objímá na ní ležícího Pelého a v popisku uvádí: „Pokračujeme. V boji a ve víře. Ještě jedna společná noc.“

Rodina musela na začátku prosince dementovat informaci, že Pelé už nereaguje na chemoterapii a byl přesunut do paliativní péče, ve které měl takzvaně dožít.

Energii velké personě – možná nejlepšímu hráči všech dob – posílal v minulých týdnech i brazilský národní tým z mistrovství světa v Kataru. Po postupu do čtvrtfinále Neymar a spol. přitáhli na hřiště transparent s Pelého podobiznou. V další fázi už ale „kanárci“ po senzační porážce s Chorvatskem skončili.

Šampionát vyhrála Argentina, což byla také příležitost, při které dal o sobě sám Pelé prostřednictvím Instagramu zatím naposledy vědět. Jihoamerickým rivalům v příspěvku poblahopřál, zejména pak hlavnímu strůjci úspěchu Lionelu Messimu.

Tagy:
nemocnice rakovina fotbal sport Pelé léčba Kely Nascimentová