Skandál na škole v Mikušovcích: Učitelka popíjela při vyučování, nadýchala skoro tři promile

Opilá učitelka - ilustrační foto

Slovenská učitelka nadýchala tři promile

Obrovský skandál se odehrál ve slovenské obci Mikušovce, která se nachází poblíž hranic s Českem. Padesátiletá učitelka tělesné výchovy a zeměpisu během vyučování na základní škole popíjela alkohol a nadýchala skoro tři promile.

Žena do práce přijela svým autem. Jestli pila už před jízdou, není známé. Během přestávek mezi vyučovacími hodinami však měla usrkávat vodku z nádoby na hořčici. Podle ředitelky školy měla pít i během hodin.

Jakmile si ostatní zaměstnanci všimli, že je s vyučující něco v nepořádku, zavolali policii. Strážci zákona pak ženě naměřili 2,81 promile alkoholu v krvi, informoval web tvnoviny.sk. Vedení školy s učitelkou okamžitě rozvázalo pracovní poměr.

V poslední době se na Slovensku jedná již o druhý podobný případ. Na začátku října v obci Plavé Vozokany v okresu Levice opilý učitel na základní škole absolvoval tři vyučovací hodiny. Policisté muži naměřili 3,1 promile a obvinili ho z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Soud učiteli vyměřil čtyřměsíční podmíněný trest s odkladem se zkušební lhůtou v délce 20 měsíců. Muž má navíc po dobu příštích 30 měsíců zakázáno vykonávat práci pedagoga.

Tagy: