Tlející těla plná červů a falešný popel. Pohřebáci z Colorada mají zaplatit 22 miliard korun

Americký soud nařídil majitelům pohřební služby v americkém státě Colorado, kteří podle obžaloby uchovávali téměř 200 tlejících těl a pozůstalým posílali falešný popel, aby odškodnili příbuzné částkou 950 milionů dolarů (21,9 miliardy korun). Informovala o tom agentura AP.

Manželé Jon a Carie Hallfordovi byli obviněni z toho, že ve své pohřební službě s názvem Return to Nature (Návrat do přírody) nedovoleně nakládali s těly, padělali pohřební záznamy a rozesílali pozůstalým falešný popel, který příbuzní zesnulých nevědomky ukládali na hřbitovy nebo rozptylovali.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzský lékař zavraždil podle obžaloby 12 pacientů. Chtěl být nepostradatelný, řekl kolega

Podle AP je v pondělí vynesený verdikt v občanskoprávním sporu spíše symbolický, neboť majitelé jsou v platební neschopnosti. Hallfordovi proces neuznávali a na soudní slyšení nechodili.

Manželé podle obžaloby nahromadili 190 těl v nevyužívané budově. Když do ní loni na podzim vstoupili vyšetřovatelé, objevili těla v různém stadiu rozkladu, některá plná červů. Některá patřila lidem, kteří zemřeli v roce 2019, další v pozdějších letech. Podlaha budovy byla podle médií pokryta tekutinami z rozkládajících se těl.

Podle vyšetřovatelů investovali peníze utržené za pohřební služby do kryptoměn, koupili si za ně dva vozy v celkové hodnotě 120 tisíc dolarů (2,8 milionu korun) nebo vyrazili na večeři do Las Vegas, kde utratili 1 500 dolarů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chlapec zaútočil nožem kvůli koloběžce. Vrhl se na 11letého Alberta a křičel, že ho zabije

Tagy: