Chlapec zaútočil nožem kvůli koloběžce. Vrhl se na 11letého Alberta a křičel, že ho zabije

Teenager ve slovenské Nitře naháněl s nožem v ruce teprve jedenáctiletého chlapce.

Naháněl dítě s nožem

Dvanáctiletý chlapec v Nitře naháněl s nožem v ruce o rok mladšího hocha. Křičel a vyhrožoval, že ho zabije. Jeho agresivní chování vyprovokoval fakt, že mu školák odmítl dát svou koloběžku.

Jedenáctiletý Albert si s kamarádem hrál před panelákem. Chlapci seděli na lavičce, když k nim přišla skupinka dětí, chlapec a dvě dívky, kteří po nich chtěli jejich koloběžky, vylíčila matka jednoho z napadených pro TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: Nová zjištění kolem smrti gymnastky Duchnovské. Vjela do svodidel a uvízla v hořícím autě

Útočník podle ní sebral ze země kámen a řekl Albertovi, že ho po něm hodí, pokud mu koloběžku nedá. „Já jsem mu řekl, že ne. On ho po mně hodil, ale uhnul jsem,“ vypověděl 11letý chlapec.

Pak se utíkal schovat za panelák. Agresivní mladík však vytáhl nůž a začal s ním Alberta honit. „Od sestry si půjčil nůž a naháněl mě, že mě zabije,“ popsal chlapec.

Albert zavolal policii a muži zákona na místo dorazili do pěti minut. Vystrašeného chlapce pochválili za jeho duchapřítomnost.

Jeho matka se prý později dozvěděla, že agresorem byl problémový romský chlapec, jen o rok starší než jeho oběť. „Je mu dvanáct, proto nemůže být trestně stíhán,“ uvedla. „Mělo by se to dostat do povědomí, protože aby dítě dítěti vyhrožovalo nožem, to není normální,“ dodala pro TV JOJ.

Skupina dětí před příjezdem policistů utekla. Strážci zákona však podle TV JOJ vědí, o koho se jedná. „Policie v Nitře přijala v dané věci trestní oznámení pro podezření z trestného činu loupeže,“ sdělila televizi policejní mluvčí Viktória Borloková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Cizinec měl v centru Bratislavy znásilnit dvě dívky. V klubu je předtím údajně omámil

Tagy: