Kollár se rozplakal před novináři. Hodila mým dítětem, omlouval šéf parlamentu bití partnerky

Boris Kollár

Kollár přiznal, že zbil partnerku

Předseda slovenské Národní rady Boris Kollár se přiznal, že dal před lety „několik facek“ své tehdejší partnerce a jedné z matek jeho dětí Barboře Richterové. Ta jej delší dobu viní nejen z napadení – zbití do bezvědomí, ale také ze zanedbávání péče o potomka. Kollár se v závěru tiskové konferenci k incidentu na půdě parlamentu rozplakal a vinil Richterovou, že na něj hodila jejich dítě.

Kauza z osobního života Borise Kollára rezonuje politickým životem na Slovensku. Jde o jednoho z tria nejvyšších ústavních činitelů. Richterová na něj podala žalobu a svou verzi příběhu o napadení poslala všem poslancům, informují slovenská média Denník N či Pravda.

ČTĚTE TAKÉ: Čaputová už nebude znovu kandidovat na prezidentku. Neměla bych na to dost sil, řekla

Richterová, se kterou má Kollár 10letého Artura a loni narozeného Aarona, uvedla, že ji měl Kollár zbít do bezvědomí v jejich vile na americké Floridě. K incidentu mělo dojít v roce 2012. „Boris Kollár poslal svoji mámu i s naším synem (Arturem) do vedlejší místnosti a z ničeho nic se začal chovat velmi agresivně, začal mě neustále bít fackami a opakoval, že mu nebudu říkat, jak se má chovat k našemu synovi, a mám ho poslouchat. Snažila jsem se před ním utéct,“ uvedla Kollárova expartnerka.

Boris Kollár zásadné vyhlásenie

Posted by tasr.TV on Tuesday, June 20, 2023

Podle jejího tvrzení ji měl Kollár, který v té době ještě nebyl zákonodárcem, ale do politiky se snažil proniknout, doběhnout a pokračovat v násilí. „Bil mě dál, až dokud jsem neomdlela. Následně jsem se probrala z bezvědomí, ale to už u mě byli Patrícia a Robert Vittekovi, kteří u nás byli ubytováni,“ napsala Richterová. Jmenovala slovenskou zpěvačku a bývalého fotbalového reprezentanta.

Kollár odmítá bezvědomí, připouští pár facek

Kollár odmítl, že by matku dvou ze svých 12 dětí zbil do bezvědomí, ale připouští, že ji několikrát uhodil. Popsal i své důvody. „Hodila mého syna a mohla ho zabít, malý ještě neuměl chodit. Kdyby tam nebyl taburet, tak ho zabije. To dítě by dneska už nežilo. Od toho taburetu se odrazil do protější stěny,“ říkal Kollár před novináři.

„Nejprve jsme zkontrolovali to děcko. Když jsme viděli, že žije, tak jsem měl zatmění. Ano, vyběhl jsem na ni a dostala pár facek. Musím říct, že jsem to nikdy v životě žádné ženě neudělal,“ pronesl předseda Národní rady. Zdůraznil, že k incidentu nebylo potřeba přivolat záchranka či policii.

Poté ho přepadly emoce. „Když někdo hodí malé batole přes celou místnost? Uvědomte si to. Letí vaše dítě? Vždyť mohlo zemřít,“ líčil v slzách novinářům. Vzápětí se nalomeným hlasem omluvil a odešel.

Na tiskové konferenci s ním vystoupila i zmíněná zpěvačka Patrícia Vitteková. Ta mu dala za pravdu a označila ho za „dobrého otce“. Údajně byla ve vile svědkem mnoha žárlivých scén, které měla Richterová Kollárovi ztropit. „Kdyby tam nebyl taburet a Boris ho nechytil, dnes by byl mrtvý. Ano, dal jí tehdy pár facek, ale ty bych jí (Richterové) dala i já,“ popisovala Vitteková.

Ve středečním vysílání televize TA3 Kollár zopakoval, že vinu odmítá. „Necítím absolutně žádnou vinu a povím proč. Platí to pro minulosti i budoucnost. Kdokoliv sáhne rukou na mé děti, kdokoliv se jim bude snažit ublížit, a to vůbec nemluvím o jednoročním batoleti, tak se zachovám stejně,“ prohlásil emotivně Kollár v živém vysílání.

„Superotec“ očekává své 13. dítě

Šéf slovenského parlamentu má aktuálně celkem 12 dětí s 10 ženami. Podle webu startitup.sk je údajně na cestě 13. dítě od již 11. matky. Kollár přezdívaný „superotec“ se nikdy neoženil a tvrdí, že se o všechny své potomky a jejich matky stará finančním zaopatřením.

To však vyvrací Richterová. Prostřednictvím sociálních sítí kritizovala, že „na jejich syny kašle“ a prý je několik měsíců neviděl. Lídr Jsme rodina to popírá. Richterová podle Kollárových slov od něj dostává tři tisíce eur na obě děti, měl jí také věnovat rodinný dům s bazénem a zaplacenou hypotékou, staršímu synovi pak údajně platí „drahou americkou školu“.

Richterová na zmíněnou tiskovou konferenci již zareagovala. Ve videu tvrdí, že mu sice malého syna při incidentu „na sílu dala do rukou“, ale odmítá, že by s ním házela.

Kollár při tiskové konferenci zmínil, že útok ze strany Richterové může být součástí kampaně, jak jej a jeho hnutí očernit před volbami v září. „Máme tři měsíce před volbami a Barbora Richterová nebojuje o výživné, protože ona ho má,“ komentoval šéf parlamentu. Později dodal, že za údajnou kampaní může být podnikatel a jeho jmenovec Zoroslav Kollár. „Nevím ale, jaký důvod by mohl mít,“ řekl Kollár.

Richterová připustila, že Zoroslava Kollára zná a to i déle, než otce svých dvou synů. „S celou touto věcí nemá nic společného,“ řekla bývalá partnerka předsedy hnutí Jsme rodina.

Mohlo vám uniknout: Čaputová nebude obhajovat prezidentský post

Tagy: