Skandál v norské královské rodině: Zdrogovaný syn budoucího panovníka napadl přítelkyni

Norskou královskou rodinou otřásá skandál. Nevlastní syn budoucího krále Marius Borg Høiby pod vlivem drog napadl začátkem srpna svou přítelkyni a následně odešel na party, informují média. Sedmadvacetiletý člen královské rodiny se k činu přiznal a nad svým chováním vyjádřil lítost.

K incidentu došlo na začátku srpna v bytě v luxusní čtvrti Frogner, která je součástí norského hlavního města Osla. Informovaly o tom deníky The Times či Daily Mail. Høiby tam měl napadnout svou přítelkyni Rebeccu Helberg Arntsenovou. „Nad námi se ozvaly výkřiky a slyšeli jsme dvě hlasité rány do podlahy,“ sdělil další obyvatel domu. Některý z dalších rezidentů následně zavolal policii. Fotografie údajně pořízené na místě činu ukazují nůž zabodnutý do zdi.

ČTĚTE TAKÉ: Energická Kate a zarostlý William. Královský pár překvapil novým videem, poslal i vzkaz

Než však stihli strážci zákona dorazit, Høiby odešel na party. Napadenou ženu si převzali do péče ošetřovatelé. Rozsah jejích zranění zatím není známý. „Kvůli vyšetřování nemůžeme upřesnit informace o fyzických zraněních kromě toho, že oběť je na nemocenské a je pod lékařským dohledem. Nebyla přijata do nemocnice, ani nepožádala, aby byl útočníkovi vysloven zákaz se k ní přiblížit,“ uvedla právnička Arntsenové.

Høiby byl zadržen až následující den, zřejmě po domluveném setkání s policií. Ke svému činu se přiznal a své oběti se omluvil. „Minulý týden se stalo něco, co se nikdy nemělo stát. Po hádce jsem se v alkoholovém a kokainovém opojení dopustil ublížení na zdraví a ničení věcí v bytě. Mám několik duševních poruch, což znamená, že jsem po celý život měl problémy. Užívání drog a moje diagnózy však neomlouvají to, co se v tom bytě stalo. Chci nést odpovědnost a policii podám pravdivé vysvětlení,“ uvedl Høiby prostřednictvím svého obhájce.

Politování nad celou situací vyjádřil při své návštěvě olympijských her v Paříži také norský korunní princ Haakon. „Je to vážná věc, když se musí angažovat policie. Zabíhat do podrobností případu mi však nepřísluší,“ uvedl budoucí král.

Høiby nyní čelí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví a poškození cizí věci, informuje Daily Express. Z vazby byl po 30 hodinách propuštěn. Marius Borg Høiby má 27 let a je synem manželky norského korunního prince Haakona z prvního manželství.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zelený král Karel. Panovník vybavil hrad solárními panely, jeho Bentley bude jezdit na biopaliva

Tagy:
policie královská rodina Oslo Haakon Magnus trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika prominenti Marius Borg Høiby