Nekonečný seriál demaskování elektrické Škody Enyaq iV Coupé pokračuje

Silueta druhé karosářské verze Škody Enyaq iV je už z různých špionážních snímků dlouho známá, takto vypadá oficiálně.

Ostatní: ENYAQ COUPE iV Silhouette (5)

Škoda si s odhalováním svých nových modelů dává už tradičně na čas, a i když už polovina automobilového světa dávno ví, jak bude novinka plus minus vypadat, oficiální zdroje postupně upouštějí jen střípky této mozaiky. Je to i případ sportovnější verze elektrického modelu Enyaq iV.

Škoda Enyaq Coupé iV bude mít za úkol nalákat zájemce o stylovější design SUV-kupé. Nová škodovka do zásuvky se navíc bude chlubit nejlepší aerodynamikou ve své kategorii. Veřejnosti se představí hned zkraje příštího roku.

Sportovně tvarované elektrické SUV bude shodné s už prodávaným modelem s karoserií klasického SUV. Tedy až do B-sloupku, od kterého se bude její střecha mírně svažovat směrem dozadu. Do zadních dveří pak přejde s ostře lomenou hranou. Dá se očekávat, že otvírání kufru bude spíš připomínat liftback ve stylu BMW X6, jak bývá u těchto vozů zvykem.

Svažující se střecha nebude samoúčelná. I když půjde o stylovější provedení, přináší i výhodu nižšího odporu vzduchu. Mladá Boleslav dokonce tvrdí, že se součinitelem cx = 0,234 bude Enyaq Coupé nejlepším vozem ve své kategorii a v historii Škody vůbec.

Díky tomu se dá očekávat nižší hlučnost ve vysokých rychlostech a také nižší spotřeba, než s jakou jezdí Enyaq v klasickém provedení. Škoda Enyaq Coupé iV má naplánovanou premiéru na 31. ledna 2022. Do té doby bude automobilka zřejmě postupně zveřejňovat bližší údaje nebo obrázky s detaily vozu.

Tagy: