Vy musíte nosit plínky, popichoval Vondra Okamuru. Nemusím ani spát, opáčil šéf SPD

Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) a předseda hnutí SPD Tomio Okamura v Partii 21. ledna 2024

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ (3)

Svým rekordním, téměř 11hodinovým, projevem předseda SPD Tomio Okamura v Poslanecké sněmovně ukázal jedině, že má společně s expremiérem Andrejem Babišem (ANO) „skvělý močový měchýř“. V Partii Terezie Tománkové to řekla kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN a bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová. Podobně projev glosoval i místopředseda ODS Alexandr Vondra slovy, že Okamura „musel mít plínky“. Šéf SPD se proti jejich slovům ostře ohradil.

„Já osobně si myslím, že jediným výsledkem tady této obstrukce je, že jsme pochopili, že vy a pan Babiš máte skvělý močový měchýř, ale já jako volič jsem se nedozvěděla nic o tom, co navrhujete,“ řekla Nerudová Okamurovi ve vysílání CNN Prima NEWS. Zároveň si přisadila, že Okamura „mluvil 11 hodin, a přitom hovořil o ničem“.

ČTĚTE TAKÉ: Okamura: Vláda si chce tvořit nové občany. Čtvrtá generace potomků Čechů by neměla volit

Lídr opoziční SPD, který takto dlouze hovořil v době jednání o korespondenční volbě, reagoval, že Nerudová podle něj vůbec jeho projev neslyšela. „Neuvěřitelný. Jak byste se něco dozvěděla, když jste neslyšela můj projev?“ rozčílil se Okamura.

Jeho projev, kterým se podle všeho zapsal do knihy rekordů, glosoval i europoslanec z řad ODS Alexandr Vondra. Sám by prý takto dlouhý projev jednoduše nezvládl. „To mi neříkejte, že jste nečůral. Vy jste musel mít plínky nebo nějaký pytlíček,“ řekl Okamurovi místopředseda občanských demokratů.

Předseda SPD se následně dušoval, že nic takového nepotřebuje. „Já žádné plínky nepotřebuji. Já jsem plně připraven, nemusím ani spát, lékaři mi diagnostikovali, že mám nejvyšší hladinu testosteronu, která je prý ještě zdravá. Já jsem plně energický hájit zájmy České republiky,“ zdůraznil.

Ohledně svého projevu poznamenal, že jej vnímá jako boj za svobodu a demokracii. „Já za svobodu a demokracii budu bojovat ze všech sil. Svobodu a demokracii nelze vyvážit penězi,“ zmínil v Partii Okamura. Dodal, že jeho projev byl oproti obstrukcím ODS a jiných stran v době, kdy byly v opozici, „opravdu minimální“.

Tagy: