Záhadná smrt olympioničky v pouhých 42 letech. Mrtvou ji našla čtyřletá dcera, uvedla rodina

Bývalá olympijská plavkyně Helen Smartová, která reprezentovala Velkou Británii, náhle zemřela. Odešla ve věku pouhých 42 let. Po zářné sportovní kariéře pracovala jako ředitelka školy. Podle zahraničních médií není příčina smrti jasná. Rodina však informovala, že Helen šla spát a druhý den se už neprobudila. Mrtvou ji našla čtyřletá dcerka, která se maminku snažila marně vzbudit.

K tragické události došlo během víkendu, když byla celá rodina v rámci oslavy narozenin Helenina bratra Roberta na velké chatě na břehu jezera Coniston v severozápadní Anglii. Pro web Daily Mail promluvila zdrcená matka zesnulé Linda. „Jsme v naprostém šoku. Ještě před pár hodinami byla na paddleboardu. Nikdy nebyla nemocná. Nevíme, co se stalo, ale musela zemřít krátce poté, co šla spát,“ popisovala děsivou událost truchlící Linda.

ČTĚTE TAKÉ: Náhlá smrt další fitness trenérky. Bylo jí 28 let, před tím zachránila muže z ulice

Bývalá olympionička šla spát kolem půlnoci se svým manželem, dcerou Heidi a malým synem Stanleym. Když se ve čtyři hodiny ráno pokoušela čtyřletá Heidi probudit svoji maminku, její snaha byla marná. „Tatínku, nemůžu vzbudit maminku,“ řekla svému otci Heidi podle britského deníku.

„Teď si půjdu lehnout, mami. Chci se vyspat, měla jsem dlouhý den a vím, že mě Heidi v šest ráno vzbudí,“ řekla těsně před svou smrtí Helen své matce.

„Helen byla naší pýchou a radostí, jsme na ni tak hrdí. Rozzářila každou místnost, do které vešla. S manželkou nechápeme, jak mohla jen tak jít spát a už se neprobudit,“ vyjádřil smutek otec John.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhadné úmrtí muže v Tunisku

Olympionička a šampionka

Helen byla v devadesátých letech závodní plavkyní a britskou šampionkou, uvedl web New York Post. V roce 1988 získala bronzovou medaili na Hrách Commonwealthu v Kuala Lumpur. Na mistrovství Evropy a mistrovství světa to pak byly stříbrné medaile.

Na Letních olympijských hrách v roce 2000 v australském Sydney reprezentovala Velkou Británii. Poté se rozhodla odejít do sportovního důchodu a stala se ředitelkou základní školy Worsley Mesnes ve Wiganu.

Tagy: