Fotbalisté Slavie ztratili i doma s Olomoucí. Sparta je vítězem základní části ligy

Fotbalisté pražské Slavie si neporadili doma s Olomoucí, pouze remizovali 2:2. Na rivala ze Sparty tak ztrácí již čtyři body. Do dohrání základní části nejvyšší fotbalové soutěže zbývá poslední kolo. Letenští už tak mají jisté, že do rozhodující nadstavby skočí z prvního místa.

Červenobílí vstoupili do utkání mohutným náporem a jen za úvodních 20 minut měli čtyři velké šance. Hanáci za celou první půli nevystřelili. Jenže v druhém poločase jim stačily dva pokusy, aby favorita dokonale zaskočili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Byla to bouře, jásá Procházka po výhře. Nejsem samuraj, jen chlápek z Česka, vzkázal Rakičovi

Olomouc v Edenu v 66. minutě senzačně vedla 2:0, a to po brankách Jakuba Pokorného s Pavlem Zifčákem. Sešívaní už stihli pouze srovnat zásluhou gólů Jana Bořila a Mojmíra Chytila v samotném závěru. Slávisté po porážce v minulém kole 0:1 v Plzni ztratili body už podruhé za sebou.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský ani na druhý pokus nedosáhl na 192. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže, čímž by překonal rekordmana Pavla Vrbu. Sigma navázala na minulé vítězství nad Jabloncem a z osmého místa stále drží naději na elitní šestku a nadstavbovou skupinu o titul.

Nezdary Slavie znamenají pro Spartu obrovskou výhodu. Letenští, kteří v sobotu při divoké přestřelce porazili Baník 4:3, již mají jisté první místo v základní části. Vzájemný zápas pražských S v nadstavbě se tak odehraje na Spartě.

Základní část Sparta uzavře venku s Olomoucí, tedy s týmem, kterému nyní může děkovat za oloupení Slavie. Sešívání vycestují do Hradce Králové.

Tagy: