Smutek před Vánoci, zpěvačce Cher zemřela maminka. Byla jako Rocky, vzpomíná bohyně popu

Americká zpěvačka Cher prožívá smutné období, v 96 letech jí zemřela maminka. Byly si velmi blízké, „bohyně popu“ o Georgii Holtové dokonce natočila dokumentární film. Prozradila v něm třeba fakt, že její těhotnou matku kdysi rodina přemlouvala, aby šla na potrat. Cher přišla na svět jen proto, že se paličatá Georgia názoru nejbližších vzepřela.

Už nějakou dobu se bála, že něco takového může přijít. Přesto to teď bolí: Slavné americké zpěvačce Cher zemřela těsně před Vánoci maminka, v 96 letech podlehla následkům podzimního zápalu plic.

Pakliže je Cher často označována za neobyčejně zajímavou osobnost, o její matce to platilo dvojnásob.

Taky zpívala, taky si zahrála v několika filmech. V mládí ji zvolili královnou krásy, byla celkem šestkrát vdaná, s narkomanem a řidičem kamionu Johnem Sarkisianem se rozvedla jen deset měsíců po narození Cher.

K němu vlastně ani vůbec nemělo dojít, Georgini rodiče totiž svou 19letou dceru nutili podstoupit potrat. Georgia se tomuto tlaku vzepřela. Snad proto, že i babička Cher byla pěkné kvítko – Georgii měla v pouhých 13 letech.

Jenže malá Cher pak měla zkraje spoustu důvodů svou matku spíš nenávidět. Nepříliš cudná Georgia skoro nebyla doma, co chvíli se někam stěhovaly, byla bída, i místo tkaniček do bot se používaly dostupnější gumičky. Jednou se dokonce stalo, že ambiciózní máma umístila svou malou dcerou na několik týdnů do sirotčince.

Nebylo tedy divu, že Cher už v sedmnácti odešla z domova, začala brzy budovat vlastní kariéru. Že i z ní vyrostla umělkyně, kterou leckdo považoval za přespříliš výstřední. Že i ona se vdala více než jednou. Dokázala toho ovšem postupem doby rozhodně dost – v hudbě i ve filmu, kde dokonce získala Oscara.

A i vztah s maminkou se poměrně brzy vyžehlil.

Zase se sblížily, pouštěly se do společných projektů. Před deseti lety dohromady nahrály countryové album, po kterém Cher žertovala, že si Georgia najala nejdražší doprovodnou zpěvačku na světě. Rok nato natočila o své mamince a její životní cestě dojemný dokument.

„Máma byla vždycky jako Rocky. Nikdy se nevzdávala,“ řekla v něm.

Navzdory všem těžkostem o Holtové nikdy nemluvila ve zlém. Se slzami v očích vzpomínala, jak si spolu už kdysi dávno doma při vaření zpívaly. Jak jí matka nikdy nic ani nevyčítala ani neradila, všechno nechávala na ní...

Pro všechny tyhle vzpomínky je to teď tak těžké.

„Maminka zemřela,“ napsala 76letá Cher prostě na své sociální sítě.

A kdo někdy slyšel o jejich nevšedním příběhu, opravdu nepotřeboval vědět víc.

Tagy: