Slavní fotbalisté se zatoulali na olympiádu? Bale se dal na překážky, Özil dělá taekwondo

Do Tokia dorazilo více než 11 000 sportovců a není se čemu divit, že v tomto množství se najdou olympionici, kteří jsou podobní někomu jinému slavnému. Na sociálních sítích lidé upozornili především na několik fotbalových celebrit, které mají na hrách v Tokiu – aspoň podle obličeje – své „klony“. Podívejte se v GALERII.

Jedním z prvních sportů, které nabídly letošní olympijské hry, bylo taekwondo. V kategorii do 58 kilogramů zazářil Tunisan Mohamed Khalil Jendoubi, který vybojoval stříbrnou medaili.

Jakmile se jeho jméno stalo díky zisku cenného kovu slavné, začaly se objevovat názory, že nápadně připomíná někdejšího fotbalistu Arsenalu – nyní působícího ve Fenerbahce Istanbul – Mesuta Özila. Jiní uživatelé na sociálních sítích zase podotýkali, že se Jendoubi podobá spíše na Bruna Fernandese, hvězdu Manchesteru United. A další tvrdili, že je teprve 19letý zápasník kombinací DNA obou hráčů, a proto dostal označení „Brözil“.

S poznámkami v internetovém prostoru konfrontoval později taekwondistu jeden z novinářů. „Víte, že vypadáte jako Bruno Fernandes?“ ptal se žurnalista. „Nevím, kdo to je. Prý spíš vypadám jako Özil,“ odpověděl Jendoubi.

V atletických disciplínách se zase našly „kopie“ Alexandre Lacazettea, útočníka Arsenalu, i Garetha Balea, velšské fotbalové star z Realu Madrid, která poslední rok strávila na hostování v Tottenhamu Hotspur. Rovněž Ousmene Dembélé z Barcelony může mít při sledování olympijských her pocit, že se dívá do zrcadla.

Tagy:
Tokio Olympijské hry olympijské hry fotbal sport Gareth Bale Ousmane Dembélé Mesut Özil Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Alexandre Lacazette Arsenal FC Mohamed Khalil Jendoubi Bruno Fernandes Fenerbahçe SK taekwon-do Manchester United FC