Sledujte Partii s Výborným a Fialou z SPD. Jak se staví k finální podobě vládního balíčku?

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) a předseda poslaneckého klubu SPD Radim Fiala

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Daňový, nebo konsolidační? Koalice v pátek prohlasovala sporný balíček. V Partii Terezie Tománkové budou o jeho finální podobě diskutovat ministr zemědělství Marek Výborný z KDU-ČSL a předseda poslanců hnutí SPD Radim Fiala. Ve druhé části bude následovat velká politická debata s Janem Jakobem z TOP 09, Ondřejem Lochmanem z hnutí STAN, Jaroslavou Pokornou Jermanovou z ANO a Marií Pošarovou z SPD. Pořad můžete sledovat v neděli od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Ministr Výborný a předseda poslaneckého klubu SPD Fiala proberou v Partii konsolidační balíček, který vládní poslanci v pátečním hlasování prosadili. Vládní novela zasahuje do více než šesti desítek zákonů. Jejím cílem je snížit deficit veřejných financí z letošních 3,5 procenta HDP až na odhadovaných 1,8 procenta HDP v roce 2024 a 1,2 procenta HDP v roce 2025. Na možných důsledcích úsporných opatření se neshoduje vláda, opozice ani prezident Petr Pavel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvládáme jeden problém za druhým. Není důvod ke střídání ve vládě, vzkázal český premiér

Druhá část pořadu bude pokračovat debatou mezi Janem Jakobem (TOP 09) a Ondřejem Lochmanem (STAN) na straně koalice a s Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO) a Marií Pošarovou (SPD) na straně opozice.

Partii Terezie Tománkové můžete sledovat v neděli od 11 hodin živě na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hádka ve studiu. Lež jako věž, opřel se Fiala do Skopečka kvůli hlasování o vládním balíčku

Tagy:
Terezie Tománková Partie Terezie Tománkové Radim Fiala Marek Výborný Jan Jakob upoutávka Sledujte v TV Marie Pošarová Ondřej Lochman Jaroslava Jermanová