Sledujte ZÁZNAM Partie: Pomáhá stát dost? Diskutovali Skopeček, Ferjenčík, Hrnčíř i Juchelka

Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček

PARTIE Terezie Tománkové 13.2.2022

Vláda Petra Fialy (ODS) avizovala, že návrh státního rozpočtu po vládě Andreje Babiše (ANO) přepracuje a najde místa, ve kterých by se dalo škrtat. Svá slova plní, ministerstvo financí navrhlo na letošní rok státní rozpočet se schodkem 280 miliard korun. Jedná se o více než 70miliardovou úsporu. Koho však budou škrty nejvíce bolet? O tom budou hovořit hosté pořadu Partie Terezie Tománková vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) a exministryně financí Alena Schillerová (ANO).

Deficit státního rozpočtu dostaneme pod 300 miliard korun, avizoval na začátku vlády Fiala. Svým slovům dostál a předloží návrh se schodkem 280 miliard. Úspora v podobě 78,8 miliard korun se však bývalé vládě a současné opozici lehce příčí. Spekuluje, koho budou desítky miliard ve vládních škrtech bolet nejvíce.

Hodlá vláda šetřit na lidech? A v jakých sekcích se rozhodla najít miliardové úspory? Téma pro hosty první hodiny pořadu Partie Terezie Tománková: vicepremiéra a předsedu Pirátů Ivana Bartoše a bývalou ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO).

Téma energetické chudoby a zdražování nadále rezonuje Českem. Vláda přistoupila k adresné pomoci pro nejpostiženější domácnosti skrze sociální dávky, plošné opatření odmítá. To však kritizuje opozice, která volá například po nulovém DPH na energie. Pomáhá stát dost? A jaká opatření by mohla vláda ještě přijmout? To je téma pro hosty druhé hodiny. Pozvání přijali místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS), stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš Juchelka (ANO), poslanec a místopředseda Rozpočtového výboru Jan Hrnčíř (SPD) a bývalý poslanec Mikuláš Ferjenčík (Piráti).

Pořad Partie Terezie Tománkové sledujte již v neděli 13. února od 11:00 na CNN Prima NEWS a na Primě.

Tagy: