Sledujte RADAR: Víkend bude jako žhavá sauna. Pak se prudce ochladí, udeřit mohou silné bouřky

Nadprůměrné teploty byly už na začátku dubna, pak přišlo prudké ochlazení.

Počasí (19.7.2024 7:07)

Teploty v Česku o víkendu překročí 30 stupňů. Ojediněle se vyskytnou přeháňky a bouřky. Po víkendu ale přijde ochlazení, teploty klesnou až k 23 stupňům. Bouřky udeří i v novém týdnu. Podle meteorologů Českého hydrometeorologického ústavu mohou být i silné.

V pátek bude polojasno až skoro jasno. Na Šumavě se při zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Od jihu večer částečně přibude oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 26 až 30 °C, na jihu Moravy až na 31 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pozor na rozpálené interiéry aut. Při 60 °C uvnitř jsou hrozbou i lahve, léky či elektronika

Noc na sobotu bude polojasná až oblačná, v jižní polovině území oblačná až zatažená. Nejnižší teploty klesnou na 18 až 14 °C.

V sobotu přes den se na jihu a jihozápadě Čech místy vyskytnou přeháňky a ojediněle i bouřky. Později odpoledne a večer bude od západu ubývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 26 až 30 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na neděli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají jasno až polojasno. Odpoledne a večer na západě Čech přibude oblačnosti, místy se vyskytnou přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 17 až 13 °C, přes den pak vyšplhají na 29 až 33 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť, přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty pak dosáhnou na 23 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku na 26 až 30 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. V noci teploty klesnou na 17 až 13 °C, přes den vyšplhají na 23 až 27 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spalující výheň sežehne Evropu. Teploty vystřelí až na 45 °C ve stínu, vliv má africký fenomén

Tagy: