Sledujte RADAR: Oblačný pátek vystřídá rychlá změna. Kdy čekat poslední paprsky babího léto?

Mohutná kupovitá oblačnost se objevila v nevýrazném tlakovém poli nad střední Moravou (20. května 2024, Kokory, Přerovsko)

Počasí 25.10.2024 (6:10)

Česko čeká víkend se zataženou oblohou, nízkou oblačností, ale zároveň s relativně vysokými teplotami. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli se rtuť teploměrů dostane přes 20 °C. Na počátku příštího týdne se však mírně ochladí.

Pátek bude ve znamení zatažené oblohy. „Od jihu se u nás rozšiřuje nízká oblačnost. Na Českomoravské vrchovině bude dokonce mrholit,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík. Slunečné počasí zůstane pouze na východě Moravy a Slezska.

ČTĚTE TAKÉ: Na Indii se žene cyklón Dana. Nejlidnatější země světa evakuuje 1,5 milionu obyvatel

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C, ale v nižších polohách za slunečního svitu naměříme až 17 °C, informují meteorologové z ČHMÚ.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Nízká oblačnost se u nás udrží i o víkendu. V sobotu očekávají meteorologové zejména na západě našeho území mlhy a ojedinělé mrholení. Na horách se obloha může místy vyjasnit. Teploměry nejčastěji ukáží hodnoty mezi 11 a 15 °C.

Během nedělního dne se začne oblačnost místy protrhávat a odpoledne bude v některých místech Česka jasno až polojasno. Teploty se budou držet poměrně vysoko. Rtuť teploměrů se zastaví na 21 °C.

Zatažená obloha bude panovat nad většinou Česka také v pondělí. Na severu se může vyskytnout slabý déšť nebo přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo s ojedinělým mrholením. Místy se mohou vyskytnout husté mlhy. Oproti pondělí dojde k mírnému ochlazení. Rtuť teploměrů se bude pohybovat mezi 10 a 14 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hurikán Oscar zabíjel na Kubě: Zemřelo šest lidí. Země čelí blackoutům, Havana je ochromena

Tagy: