Sledujte rozhovor s Jiřím Šlégrem: Jsme hokejový národ, říká. Mistrovství spojuje lidi

Hokejista Jiří Šlégr

Šlégr Střídačka

Mistrovství světa v ledním hokeji začíná za čtyři dny. CNN Prima NEWS proto připravila několik rozhovorů se „zlatými hochy“, tedy s hokejisty, kteří v roce 1998 vyhráli olympijské hry v Naganu. Jedním z nich je Jiří Šlégr. Velký rozhovor budete moci sledovat 7. května na CNN Prima NEWS.

Na mistrovství světa v Praze jsem se vždycky jako hráč těšil. Pro CNN Prima NEWS to uvedl hokejista Jiří Šlégr. „V roce 1992 jsem o první přišel, protože jsem se zranil. Strašně jsem to obrečel, moc jsem si přál před tím publikem hrát,“ nechal se slyšet. Poštěstilo se mu to až na šampionátu v roce 2004, který ale pro český nároďák neskončil slavně. „To má hořkou pachuť, vypadli jsme ve čtvrtfinále. Ale i tak to byl neskutečný zážitek. Žila tím celá republika a já pochopil, že jsme hokejový národ,“ vzpomínal.

ČTĚTE TAKÉ: Tabulky MS v hokeji 2024: Proč chtěli Češi skončit s Kanadou ve stejné skupině?

Na mistrovství, které začíná už v pátek 10. května, se velmi těší. „Stal jsem se ambasadorem. Mistrovství propojuje lidi napříč republikou a je jedno, jestli to jsou hokejoví lidé nebo nehokejoví, kteří si jen přijdou zafandit,“ doplnil.

Národnímu týmu vzkazuje, aby si turnaj hlavně užil. „Bude to nádherné, ta atmosféra je nádherná. Přeju vám tu placku,“ dodal Šlégr.

Celý rozhovor budete moci sledovat v úterý 7. května před polednem na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kibicovat hokejisty? To si nedovolím, sama nemám ráda, když mi někdo mluví do práce, uvedla Burešová

Tagy: