ZÁZNAM: Speciál k úmrtí Ladislava Štaidla. Jak na něj vzpomíná Slováček a další?

Speciál k úmrtí Ladislava Štaidla

Ve věku 75 let zemřel v noci na neděli hudební skladatel Ladislav Štaidl. Autor velkých hitů, které lidem v České republice představili zpěváci jako Karel Gott, Jiří Korn nebo Helena Vondráčková, měl dlouhodobé zdravotní problémy, ke kterým se v posledních dnech přidal koronavirus. Podívejte se na záznam speciálního vysílání CNN Prima NEWS.

V neděli ráno zasáhla Česko smutná zpráva. Na smrt Štaidla reagovaly známé české osobnosti v čele s premiérem Andrejem Babišem, moderátorem Leošem Marešem, bývalou první dámou Dagmar Havlovou nebo dcerou Karla Gotta Dominikou.

„Jsem přesvědčená o tom, že dnes večer bude v hudebním nebi velký koncert – vystoupí na něm pánové Karel Svoboda, Karel Gott a Ladislav Štaidl,“ vzkázala Gottová. Vdova po „Božském Kájovi“ Ivana se připojila: „Je mi nesmírně líto, že Láďa takto náhle odešel. S mým zesnulým manželem ho pojilo čtvrt století přátelství a spolupráce. Věřím, že tam nahoře spolu opět navážou na svůj poslední dialog.“

Pro Gotta Štaidl složil hity jako Trezor, Ráno jedu dál nebo Kávu si osladím.

Po zesnulém skladateli zůstal 24letý syn Artur, kterého měl se zpěvačkou Ivetou Bartošovou. Známá zpěvačka spáchala v roce 2014 sebevraždu.

Tagy: