První slova Křížka po propuštění: Trest rozhodně nekončí. Pořád to za sebou budu mít

Plavba nestála za moc, ale už jsem v cíli. Tak mluví o pobytu ve vězení jachtař David Křížek, který byl v pondělí podmíněně propuštěn. První rozhovor poskytl exkluzivně právě pro ShowTime na CNN Prima NEWS, kde popsal krušné chvíle a sdílel radost z návratu za manželkou Lucií a svými dětmi. Pořad startuje na Primě a CNN Prima NEWS v 19:55.

Křížek byl odsouzen v roce 2021 za spoluúčast na tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Za mřížemi měl strávit pět let, nyní se vrací domů. Jednání o propuštění Davida Křížka z věznice ve stráži pod Ralskem zabralo asi půl hodiny a odehrávalo se prostřednictvím videokonference. Státní zástupce se vzdal práva na stížnost, a tak mohl být odsouzený propuštěn ještě v pondělí.

ČTĚTE TAKÉ: Další rána pro seriálovou Brendu v posledním stadiu rakoviny. Manžel ji měl podvádět

Redakci pořadu ShowTime poskytl Křížek bezprostředně po propuštění z věznice první reakci. „Padla tam pětiletá podmínka, to znamená, že trest rozhodně nekončí. V Čechách je zavedené pravidlo, že kdo nesedí v base, nevykonává trest. Ale ono to tak úplně není. Přece jenom, i tak člověk bude muset být hodně opatrný a pořád to za sebou bude mít. Je ale důležitý, že budu se svojí rodinou doma. Takže pocity jsou úžasný,“ sdělil emotivně.

Křížek uspěl u soudu hned při první šanci na podmíněné propuštění z vězení, a zamíří tak domů za svými dětmi a manželkou Lucií. „Byla to dlouhá plavba, nestála za moc, ale už jsem v cíli a pocity jsou skvělý, jsem šťastný.“

Více informací z rozhovoru s Davidem Křížkem se dozvíte v pořadu ShowTime, který startuje v 19:55 na Primě nebo CNN Prima NEWS.

Tagy:
CNN Prima NEWS věznice Česko Showtime David Křížek Ralsko Metropolitní spořitelní družstvo BRENDA