Pivní obr i křivý jehličnan. Který vánoční stromek zvítězil ve vašem hlasování?

Vánoční strom v obci Rýmařov.

Plovoucí strom z Plzně, nejkřivější jehličnan z celé Prahy nebo pivní obr ze Stráže pod Ralskem. I tak mohou vypadat vánoční stromečky. Ale který je ten „nej“? Ze všech navrhovaných adeptů redakce vybrala 20 nejlepších, kterým diváci poslali tisíce hlasů a vybrali vítěze – tím se stal stromek z Rýmařova.

Skoro tisícovka stromků z českých měst a obcí, dvacítka vybraných finálových krasavců a téměř 15 tisíc hlasů, které diváci poslali během dvou dnů. Velké vánoční hledání nej stromku Česka je u konce.

„Zájem byl enormní. Dostali jsme se až do situace, že těch e-mailů bylo tolik, že nám to přehltilo schránky. Vybírali jsme stromky, které nás nejvíc zaujaly z estetického hlediska a jednak originalitou samozřejmě,“ uvedl šéfeditor webu CNN Prima NEWS Alexandr Božilov.

Na 10. místě se umístila velká romantika Mikulova a stromek u kašny s bohyní ovoce, devítku má invalida z pražských Nuslí, kterého jsme do finálové dvacítky nominovali. Osmé místo patří Skutči, hned před ním pluje nejoblíbenější stromek vodníků v Plzni. Třešť má na šestce elegána stylově v modrém.

Do Českého Těšína se na luxusně nasvícený stromek, který se umístil na 5. pozici, jezdí dívat i z Polska. Víc než pětimetrový originální obr ze Stráže pod Ralskem na 4. místě zase udělal radost všem pivařům.

„Soutěž se týkala stromků, které jsou viděny někde na náměstích. Nicméně lidé posílali stromky, které měli i v pokoji. Například jsme dostali fotky stromků ověšených plechovkami od piva. Vůbec ta pivní kultura je tady znát,“ doplnil Božilov.

Na třetím místě se umístila pýcha Hostinného. Jako by to místní čekali, zdobí ho odlesky zlata, stříbra a bronzu. Zlaté odstíny převládají i na krasavci na druhém místě, které patří Lovčkovicím. Absolutním favoritem se stal vánoční stromek z Rýmařova, který získal 2 562 hlasů.

Tagy: