Sledujte ZÁZNAM brífinku Babiše a Havlíčka: Jak minimalizují dopady krachu Bohemia Energy?

Babiš Havlíček

Babiš a Havlíček ke krachu Bohemia Energy

Zástupci vlády se situací kolem ukončení činnosti firmy Bohemia Energy zabývají od úterý. Řeší, jak minimalizovat dopady na zákazníky. Jednání pokračují i ve středu, uvedl to premiér Andrej Babiš (ANO). Podle vicepremiéra a ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) jde o selhání komerčního subjektu v důsledku spekulací a celoevropského růstu cen energií. K této události proto svolali mimořádnou tiskovou konferenci, kterou můžete sledovat přímo v tomto článku.

Podle Babiše existovaly signály, že je firma v problémech. Zástupci kabinetu s dalšími zainteresovanými subjekty situaci řešili v úterý i dnes, odpoledne jednání pokračují. Premiér považuje za důležité, aby dodávky elektřiny nebyly ve stávající lhůtě ohroženy. Ale je potřeba řešit i to, jak minimalizovat finanční dopady na lidi.

O věci Babiš jedná s vicepremiérem a ministrem průmyslu Karlem Havlíčkem (za ANO), náměstkem ministra Reném Nedělou, zástupci Energetického regulačního úřadu (ERÚ) a hovořil i s generálním ředitelem ČEZ Danielem Benešem. Od 14.30 pak svolali tiskovou konferenci. Jaké další kroky podnikne vláda můžete sledovat on-line v tomto článku.

Firma Bohemia Energy uvedla, že zákazníci se nemusí obávat, že by zůstali bez energií. Jak máte postupovat, pokud jste jedním z nich? A zůstanete bez zásobování elektrickou energií nebo plynem? Máme pro vás návod, jak postupovat.

Tagy: