Sledujte ŽIVĚ brífink po jednání vlády: Jaké budou další kroky v podpoře podnikatelů?

Adam Vojtěch

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Andrej Babiš svolal mimořádnou schůzi vlády. Bude se zabývat především aktuální epidemickou situací, ale projedná i případné další pokračování podpor proti protiepidemickými opatřeními poškozené podnikatele. Brífink začal v 9:25. Sledujte ho živě přímo v tomto článku.

Premiér Andrej Babiš (ANO) například navrhuje pro příští rok zmrazit platy politiků na letošní úrovni, která je stejná jako loni. Očekávaný růst platů pro příští rok, který by podle něj měl představovat nejméně 5,9 procenta, pokládá za nepřijatelný. Zmrazení by se týkalo i soudců. Návrh zákona, který by růst platů zastavil, předložil Babiš jako poslanec ve Sněmovně. Musí ho schválit dolní komora, Senát a podepsat prezident. Není jisté, zda se celý legislativní proces stihne do voleb.

K jednání jsou ale i otázky týkající se epidemie. Podle posledních informací bychom neměli ještě odkládat roušky ve vnitřních prostorech, jako je MHD, řekl v Hlavních zprávách televize CNN Prima NEWS staronový ministr Adam Vojtěch (za ANO). Ten zároveň prozradil, jak se chystá nadále rozvolňovat protiepidemická opatření. Prý se poučil z loňska.

Sledujte brífink po jednání vlády přímo v tomto článku.

Tagy: