Sledujte ŽIVĚ Co Čech, to politik: Co o volbách soudí Žantovský, Nešpor a Pikora?

Michael Žantovský a Karel Nešpor

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Hosty čtvrtečního vysílání pořadu Co Čech, to politik na CNN Prima NEWS jsou bývalý politik a diplomat Michael Žantovský, psychiatr Karel Nešpor a ekonom Vladimír Pikora. Společně budou diskutovat o výsledcích sněmovních voleb či o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana.

Asi nejsledovanějším tématem posledních dní v Česku je hospitalizace Miloše Zemana. Už od neděle, kdy byl prezident převezen do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, se veřejnost přitom o jeho stavu nedozvěděla bližší podrobnosti.

Pod vlnu kritiky se dostali Zemanovi spolupracovníci. Kancléři Vratislavu Mynářovi, tiskovému mluvčímu prezidenta Jiřímu Ovčáčkovi a Zemanovu poradci Martinu Nejedlému se vyčítá, že o zdraví hlavy státu neinformují dostatečně. Kritizuje je veřejnost, odborníci i někteří politici. Předseda Senátu Miloš Vystrčil mimo jiné řekl, že sice nepotřebuje znát Zemanovu diagnózu, ale je nutné vědět, zda je prezident schopen vykonávat svoji funkci.

O dramatu kolem Zemana budou na obrazovkách CNN Prima NEWS diskutovat Nešpor, Pikora a Žantovský, který v minulosti mimo jiné zastával post tiskového mluvčího prezidenta Václava Havla.

Jednání o koalici

Hosté pořadu Co Čech, to politik budou hovořit o výsledku sněmovních voleb. V těch zvítězila koalice Spolu sdružující ODS, KDU-ČSL a TOP 09 pod vedením šéfa občanských demokratů Petra Fialy. Koalice již zahájila jednání o vzniku vlády s uskupením Pirátů a Starostů. Obě partaje by dohromady měly mít 108 křesel v Poslanecké sněmovně a tudíž i pohodlnou většinu.

Nejvíce mandátů z jednotlivých stran má však hnutí ANO současného premiéra Andreje Babiše. Ten v úterý prohlásil, že mu při nedělní návštěvě v Lánech Zeman řekl, že právě jeho pověří sestavením vlády. Po jejich schůzce Zemana odvezla mobilní JIP do ÚVN.

Pořad Co Čech, to politik můžete sledovat živě na CNN Prima NEWS či v našem článku již od 18:00.

Tagy: