Sledujte Co na to premiér: Jak chce Fiala vyřešit Hladíka a co čeká od 1. kola voleb?

Předseda vlády Petr Fiala

Co na to premiér (1)

Jak chce vláda vyřešit problém s Petrem Hladíkem (KDU-ČSL), kterého prezident Miloš Zeman nechce jmenovat ministrem životního prostředí? Stáhne jeho přihlášku, nebo na něm bude kabinet Petra Fialy (ODS) i nadále trvat? A jak na předsedu vlády působí horká fáze prezidentské kampaně těsně před prvním kolem voleb? Nejen to bude tématem pořadu Co na to premiér. První letošní vysílání s šéfem kabinetu můžete sledovat od 21:00 na CNN Prima NEWS i přímo zde v článku.

Prezident Miloš Zeman sdělil Hladíkovi, že má výhrady k jeho jmenování do čela resortu životního prostředí. Hlava státu zároveň zastává názor, že mu ústava neukládá povinnost, aby musela akceptovat každý předložený návrh. V minulosti si prezident už několikrát prosadil svou, co se týče zásahu do výběru nových ministrů.

Fiala uvedl, že Zemanovo rozhodnutí bere na vědomí, vzniklou situaci chce probrat se šéfem lidovců Marianem Jurečkou. Stáhne nakonec vláda Hladíkovu nominaci, nebo si prosadí svou jako v minulosti, když prezident odmítl jmenovat ministrem zahraničí Jana Lipavského (Piráti)?

Již za týden navíc začne první kolo prezidentských voleb, kde má vládní pětikoalice hned tři preferované kandidáty. Jak vnímá Fiala horkou fázi kampaně, kde se mezi sebou nešetří ani vládní favorité? I to bude tématem čtvrtečního večerního vysílání.

Sledujte pořad Co na to premiér s Petrem Fialou od 21:00 na stanici CNN Prima NEWS či přímo zde v článku.

Tagy: