Sledujte ZÁZNAM: Co Hamáček soudí o údajném odposlouchávání Zemana ze strany BIS?

Jan Hamáček

Tisková konference ČSSD za účasti Jana Hamáčka a Jakuba Kulhánka

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček svolal na úterý tiskovou konferenci, kde chce prezentovat plány své partaje, která je součástí vlády premiéra Andreje Babiše (ANO). Společně s ministrem zahraničních věcí Jakubem Kulhánkem bude také komentovat aktuální politickou situaci. Tiskovou konferenci ČSSD můžete sledovat od 11:00 živě v článku CNN Prima NEWS.

Pravidelné tiskové konference sociálních demokratů se tentokrát účastní stranický šéf Jan Hamáček společně s ministrem zahraničí Jakubem Kulhánkem. Ten v dubnu nahradil ve funkci jiného člena ČSSD Tomáše Petříčka, který neuspěl v duelu s Hamáčkem o post šéfa strany.

Hamáček s Kulhánkem avizovali, že na tiskové konferenci chtějí prezentovat úspěchy ČSSD a svých resortů. Dále chtějí představit plány pro ministerstva vnitra a zahraničních věcí, která Hamáček, respektive Kulhánek, mají ve své gesci.

Jako vždy mají špičky sociálních demokratů v plánu i okomentování aktuální politické situace. Před blížícími se říjnovými volbami se ČSSD příliš nedaří. V průzkumech se dlouhodobě pohybuje na hranici pěti procent nutných pro vstup do Poslanecké sněmovny. V posledním výzkumu agentury STEM exkluzivně pro CNN Prima NEWS se umístili až na šesté pozici s 4,6 procenta, přičemž takový výsledek by je do Sněmovny nepustil.

Kauza Zemanových odposlechů

Nejžhavější kauzou je nyní pravděpodobně téma údajných odposlechů prezidenta Miloše Zemana a jeho spolupracovníků ze strany BIS. Zeman tvrdí, že předsedovi vlády Babišovi řekl, aby odposlechy tajné služby zastavil.

Babiš na sociálních sítích reagoval, že pro to nemá žádnou kompetenci a ani nemá informace o tom, že by BIS Zemanovo okolí odposlouchávala.

Nejasno je však i o účastnících schůzky. Zatímco vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) říká, že Babiš se Zemanem na téma hovořil jen mezi čtyřma očima, objevilo se i jiné tvrzení. Prezidentův kancléř Vratislav Mynář totiž pro změnu tvrdí, že jednání byl přítomen.

Jistá reakce ze strany ČSSD již přišla. „Je to velmi složité, nepřehledné a myslím, že pokud by se to mělo řešit, tak by to patřilo do gesce parlamentní komise pro BIS,“ řekla ke kauze v úterním vysílání Nového dne na CNN Prima NEWS ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Tagy: