Sledujte živě doprovodný program na veletrhu chovatelských potřeb pro domácí mazlíčky FOR PETS

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS bude opět pestrý, zajímavý, zábavný a akční.

Program 14. ročníku veletrhu FOR PETS bude (opět) zaměřen nejen na zájmová zvířata – kočky, psy, hlodavce, ale i hospodářská zvířata (prasátka, koně, slepice aj.), dále exotická, terarijní a akvarijní zvířata (ptactvo, plazi, savce, hlodavce, ryby a obojživelníky aj.) a v neposlední řadě také na volně žijící druhy (dravé ptáky, netopýry aj.). Zároveň přinese novinky a trendy v chovu zájmových (i zoologických/exotických) zvířat, v oblasti volnočasových, zájmových a profesních aktivit se zvířaty a také v oblasti péče o zvířata napříč spektrem druhů (pet care a pet food).

Doprovodný programu letošního veletrhu FOR PETS bude moderovat Vladimír Procházka, reportér CNN Prima NEWS. Akci můžete sledovat živě zde:

Posted by Nadace na ochranu zvířat on Sunday, April 7, 2024

A také zde:

Posted by Nadace na ochranu zvířat on Sunday, April 7, 2024

Nadace na ochranu zvířat ve svém prezenčním stanu představí své aktivity, projekty a kampaně, návštěvníkům veletrhu bude poskytovat bezplatnou chovatelskou poradnu. Pro návštěvníky veletrhu připravuje nadace v rámci doprovodného programu mimo jiné ukázky práce profesních a zájmových organizací jako např. záchranné služby veterinární (Pet-Medic Praha), která bude na veletrhu zároveň zajišťovat veterinární dozor, dále akční ukázky výcviku a práce asistenčních, vodících a signálních psů, záchranářských psů nebo ukázky práce a výcviku psů Celní správy ČR. Na programu opět budou ukázky sportovních, zájmových a volnočasových aktivit se psy – např. Dogdancing, Dogfitness, Dogfrisbee (CzechBlack), Agility, Hersenwerk, Obedience, Nosework a mnohé další. Po celé čtyři dny veletrhu budou moci návštěvníci sledovat programové akční ukázky organizací a jednotlivců pracujících se zvířaty, pódiová vystoupení odborníků a prezentace organizací pečujících o zvířata napříč spektrem druhů.

Součástí doprovodného programu budou také představení Českého klubu majitelů prasátek chovaných v domácnosti, z.s., sdružení Ježko africký v núdzi / Ježek africký v nouzi nebo Chovatelské Archy věnující se osvětě a vzdělávání v oblasti chovu zvířat se zaměřením na terarijní zvířata (plazy – hady, ještěry, želvy aj.) a mnoha dalších organizací. Připraveny jsou prezentace útulků pro zájmová zvířata a adopční nabídky psů z útulků, dále záchranných stanic pro handicapované volně žijící živočichy a organizací pečujících o zvířata napříč spektrem druhů (fretky, hlodavci aj.). V rámci programu jsou připravena také pódiová vystoupení odborníků, jakými jsou Ing. Renata Masopustová, Ph.D. (ČZU v Praze, Zoorekvalifikace, exotičtí savci), Ing. Dagmar Zieglerová (ZO ČSOP Nyctalus, netopýři), Klára Vodičková Nevečeřalová (Bad-Kitty, chov, psychologie a výchova koček), RNDr. František Šusta, Ph.D. (profesionální trenér zvířat), MVDr. Sebastian Franco (veterinární klinika VetExotic, exotická zvířata – ptactvo, plazi, savci), Ing. Zuzana Pokorná, Ph.D. (Záchranná stanice Lesy hlavního města Prahy, volně žijící živočichové), Gábina Mařáková (Chovatelská Archa), Hana Böhme (výcvik psů v Africe proti pytlákům a pašerákům živočišných komodit) a dalších profesionálů z různých oborů.

Již tradičně budou v programové nabídce veletrhu Umisťovací výstava koček z útulků, pořádaná ve spolupráci s Kateřinou Kašparovou a jejím e-zinem HAF & MŇAU, a výstava hlodavců (morčat, potkanů, králíků) nebo ukázky sportovní disciplíny a agility parkur Králičí Hop ve spolupráci s Ladou Šípovou Krejčovou, a dále také veterinární poradna (příp. i ambulance) kliniky VetExotic – MVDr. Sebastiana Franca, která bude návštěvníkům veletrhu poskytovat bezplatnou poradnu pro chovatele exotických zvířat (ptáků, plazů aj.).

Pro v pořadí již 14. ročník veletrhu Nadace na ochranu zvířat ve spolupráci s partnerskými organizacemi jako každoročně připravila Novinky FOR PETS.

Na letošním veletrhu se jako Novinka FOR PETS v hale č. 7 představí v České republice (dosud) nový sport Hobby Horse nebo také Hobby Horsing. Pořadatelem Hobby Horse na veletrhu FOR PETS (2024) je Asociace chovatelů miniaturních koní, s níž Nadace na ochranu zvířat spolupracuje více než 10 let.

Program Hobby Horse na veletrhu FOR PETS bude sestaven z každodenních ukázek jednotlivých Hobby Horse disciplín, jakými jsou parkur, vč. štafetového parkuru, drezura, skok mohutnosti, western trail, polo nebo dostih. A také ukázky kombinovaného parkuru, kdy jedno kolo skáče jezdec s hobby horse (koníkem na tyči) a druhé kolo vede/skáče přes parkur miniaturního koně (American minihorse/s). Návštěvníci – děti, mládež a třeba i dospělí – budou mít možnost si po všechny 4 veletržní dny vyzkoušet Hobby Horse – parkur se zapůjčenými hobby horses (koníky na tyči) pod vedením instruktorů. V sobotu 6. 4. 2024 proběhnou závody v disciplíně Hobby Horse – parkur a v dalších disciplínách, jakými jsou Hobby Horse – skok mohutnosti nebo dostih. Zájemci (závodníci) se budou mít možnost na závody předem přihlásit prostřednictvím online registrace, přesto bude připraven také závod Hobby Horse – parkur pro předem nepřihlášené / neregistrované zájemce, kteří projeví zájem závodit přímo v den konání Hobby Horse závodů a zaregistrují se přímo na veletrhu v So 6.4. Závody budou probíhat v sobotu 6. 4. 2024 v čase od 11:00 do 16:00, s přestávkami mezi závody v jednotlivých disciplínách. V přestávkách mezi závody budou mít návštěvníci možnost si Hobby Horsing opět vyzkoušet.

Registrace na Hobby Horse závody v jednotlivých disciplínách bude s předstihem otevřena online na internetových stránkách pořadatele – Asociace chovatelů miniaturních koní: https://www.achmk.cz/hobby-horsing/.

Další z letošních Novinek FOR PETS představují křest, prezentace a ukázky (nového) projektu Hurá, máme doma zvíře! – osvětové podcasty, který realizuje Nadace na ochranu zvířat.

V rámci projektu HURÁ, MÁME DOMA ZVÍŘE! vzniká sada 10 dílů osvětových audiovizuálních podcastů, jinglů a animací, vizuálů a publikačních výstupů (článků, rozhovorů, příspěvků, stories a dalších výstupů) věnovaných chovu zájmových zvířat s důrazem na rizika spojená s nevhodnou, nesprávnou, nedostatečnou péčí o zvířata v zájmovém chovu. Témata 10 dílů audiovizuálních podcastů se zaměřují na jednotlivé skupiny a druhy nejčastěji chovaných zájmových zvířat v ČR, přičemž zahrnuta jsou i exotická zvířata (exotické ptactvo aj.), jejichž zájmový chov je v tuzemsku na vzestupu). Projekt HURÁ, MÁME DOMA ZVÍŘE! – osvětové podcasty připravila Nadace na ochranu zvířat na základě svých odborných znalostí a mnohaletých zkušeností v oblasti ochrany zvířat, etologie zvířat, chovatelství, legislativy a právní ochrany zvířat, poradenství, osvěty a vzdělávání. Na tomto projektu nadace spolupracuje s mnoha odborníky napříč spektrem druhů zvířat a oborů (nejen shora uvedených).

K radosti spolupořadatelů veletrhu – společnosti ABF a.s. a Nadace na ochranu zvířat, stejně tak i vystavovatelů a účinkujících programu, příznivců a návštěvníků, veletrh FOR PETS, největší veletrh krmiv a chovatelských potřeb (nejen) pro zájmová (domácí) zvířata, každoročně roste a posiluje. Letošní veletrh FOR PETS bude (nově) probíhat v halách č. 3, 4, 7 a 8 výstaviště PVA EXPO Praha v Letňanech.

Těšíme se na setkání s vámi na letošním 14. ročníku veletrhu FOR PETS ve dnech 4.–7. 4. 2024.

Tagy: