Sledujte ZÁZNAM Partii s Prymulou a Kubou: Velká diskuse o testování, očkování a opatřeních

Martin Kuba a Roman Prymula v Partii

PARTIE Terezie Tománkové 23.1.2022 11:55

Změní českou justici případ bývalé ministryně Vlasty Parkanové? Na otázku budou hledat odpovědi hosté Partie Terezie Tománkové ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a jeho předchůdkyně ve vládě Marie Benešová (za ANO). Následuje velká diskuse o testování, očkování a nových protipandemických opatřeních, které se zúčastní hned několik zástupců různých politických stran, mezi nimi i epidemiolog Roman Prymula a hejtman Jihočeského kraje a předseda Asociace krajů Martin Kuba (ODS). Pořad můžete sledovat v neděli od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

V první hodině pořadu se představí ministr spravedlnosti Pavel Blažek a bývalá šéfka stejného resortu Marie Benešová. Hovořit budou mimo jiné o rozhodnutí soudu v případu bývalé ministryně obrany Vlastě Parkanové a jejího podřízeného Jiřího Staňka. Oba figurovali v kauze nákupu armádních letounů CASA. Obžalovaní čelili stíhání od roku 2012, o osm let později byli zproštěni obvinění, což loni potvrdil pražský městský soud. Parkanová i Staněk nyní mohou po státu žádat odškodné za nezákonné stíhání.

V druhé polovině pořadu vystoupí jihočeský hejtman Martin Kuba z ODS, senátorka Alena Dernerová za hnutí STAN a poslanci David Kasal z ANO s Karlou Maříkovou z SPD a zaměří se na aktuální pandemickou situaci. Od pondělí platí povinné testování ve firmách. Změnila se i frekvence testování na základních a středních školách.

Vláda se tento týden také rozhodla zrušit povinné očkování proti covidu pro vybrané profesní a věkové skupiny. Premiér Petr Fiala (ODS) zároveň ale vyzval k tomu, aby lidé přesto vakcinaci podstoupili.

Nedělní Partii můžete sledovat v neděli od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: