Sledujte ŽIVĚ festival Neznámá země: Co jste nevěděli o Hanzelkovi a Zikmundovi?

Pomalu se blíží do finále XXVI. ročník festivalu cestování, sbližování a poznávání kultur Prima ZOOM Neznámá země 2022. Ve středu ve 20:30 dojde k živému přenosu s názvem Hanzelka a Zikmund – Chlapi z masa a kostí. Zajímavosti o legendární dvojici cestovatelů můžete sledovat živě v tomto článku.

Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund i v dnešní době patří mezi nejznámější a nejobdivovanější české cestovatele. „Bacha na to, aby se ze Zikmunda a Hanzelky nestaly dva mohutné kamenné monolity v hlavách a vzpomínkách lidí. Ve skutečnosti to byli také normální chlapi, ne jenom uznávané vzory,“ píší pořadatelé festivalu na svých stránkách.

Spisovatel a dokumentarista Miroslav Náplava společně s publicistou Vladimírem Krocem a režisérem a cestovatelem Petrem Horkým během živého přenosu řeknou osobní vzpomínky, historky a zážitky, které podle nich mají dvě cestovatelské legendy „zlidštit“.

Bourání hranic mezi národy

Přenos festivalu Neznámá země se pořádá ve spolupráci s Nadačním fondem Zikmundova vila.

Festival Neznámá země se snaží bourat hranice, které mezi jednotlivými národy a v našich myslích máme. Každý ročník přináší něco nového a zajímavého. Rostou počty akcí a míst, kde se konají besedy, výstavy a autorská čtení, ale také autogramiády či projekce cestopisných dokumentů. Festival probíhá ve Zlíně, Otrokovicích i on-line od 19. do 29. dubna.

Tagy: