Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Jak bude v Evropě vypadat letošní lyžařská sezóna?

Klára Doležalová a Karel Voříšek

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

Případné uvolnění bude řešit tuto neděli vláda. Ministři by mohli rozhodnout například o otevření obchodů. Bude ale záležet na vývoji situace v příštích dnech. Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) ale poznamenal, že skóre systému PES neklesá tak rychle, jak by si všichni přáli.

To, zda se otevřou zimní lyžařská střediska, neřeší pouze Česká republika, ale celá Evropa. Italská vláda se snaží prosadit zavření všech resortů v alpských zemích, a to nejméně do ledna. Naopak ve Švýcarsku jsou střediska otevřená. Plán, jak zachránit zimní sezónu, připravuje i sousední Slovensko.

Za měsíc už jsou tady Vánoce. Většina z nás tak už bude zanedlouho řešit vánoční výzdobu. K té už kromě pestrých barev neodmyslitelně patří i červená vánoční hvězda. Před svátky jich zahradníci každoročně vypěstují několik stovek tisíc. Letos ale hrozí, že většina z nich skončí na kompostu.

Další pondělní program na CNN Prima NEWS:

360° Pavlíny Wolfové ve 20:15

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my taky.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

KB Interview ve 21:25

Rozhovory s úspěšnými lidmi, kteří to díky své pracovitosti a vůli dotáhli mezi nejlepší v oboru. To je KB Interview Martina Moravce.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: